Tο 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών στη Χερσόνησο

Η παρουσίαση του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρησης Κωφών Ανδρών και Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 26 Ιουνίου 2021 στην Χερσόνησο και στο ξενοδοχείο Lyttos Beach Tennis Academy,  έγινε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, την  Περιφέρεια Κρήτης, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου, με την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Δήμου Χερσονήσου.

Στη συνέντευξη τύπου, στις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Lyttos Beach Tennis Academy, οι συμμετέχοντες Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος,  Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών & Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αθλητισμού Κωφών (E.D.S.O.) Γιάννης Σταυρακάκης, Ota Pansky Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (E.D.S.O.) και Γιάννης Μηλάκης Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των αγώνων.

   

Σε δηλώσεις που έγιναν τονίστηκαν μεταξύ άλλων από τους παριστάμενους στη συνέντευξη τύπου:

Ιωσήφ Σταυρακάκης Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών & Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Αθλητικού Οργανισμού Κωφών

«Είμαι τόσο χαρούμενος που η Κρήτη είναι στο επίκεντρο των αθλητικών γεγονότων. Έπειτα το Rolang Garros έρχεται το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών, εδώ στην Χερσόνησο και το Lyttos Beach Tennis Academy. Ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε αν δεν είχαμε την στήριξη συγκεκριμένων ανθρώπων. Όπως του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη. Η Περιφέρεια Κρήτης λοιπόν για ακόμη μια φορά στέκεται στο πλευρό μας όντας Συνδιοργανωτής του Πρωταθλήματος. Μεγάλη μας έκπληξη και χαρά ήταν και η συνεργασία για πρώτη φορά τόσο με τον Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα με τον Γιάννη Σέγκο τον Δήμαρχο, όσο και με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Χερσονήσου, Ιωάννη Μηλάκη. Άνθρωποι που όχι μόνο αγαπάνε τον τόπο τους αλλά προσπαθούν να τον ανεβάσουν ψηλά. Ευχαριστούμε θερμά την ΚΕΔΧ όπου κι αυτή ως συνδιοργανωτής μάς στήριξε απ΄ την πρώτη στιγμή».

Νίκος Συριγωνάκης Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου:

«Καλωσορίζουμε τα μέλη της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τους αθλητές, που θα λάβουν μέρος στους σημαντικούς αυτούς αγώνες από τις 16 Ευρωπαϊκές χώρες που θα συμμετέχουν. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και παράλληλα να απολαύσουν την φιλοξενία τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας. Είναι σπουδαίο, ξεχωριστό το πρωτάθλημα αντισφαίρισης, γιατί πρόκειται για τους πρώτους αγώνες που διεξάγονται στην Κρήτη, στην Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό μετά την απαγόρευση που βιώσαμε λόγω της πανδημίας. Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής αθλητικός προορισμός και αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά ότι μπορούμε να φιλοξενούμε και να οργανώνομαι μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Γιάννης Σέγκος, Δήμαρχος Χερσονήσου:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ακόμα μία υψηλού επιπέδου σημαντική αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται στο Δήμο Χερσονήσου και στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Lyttos Beach. Το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις Κωφών στέλνει τα μηνύματα σεβασμού και αποδοχής που προάγει ο αθλητισμός, αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας. Ευχαριστούμε τους αθλητές που αποτελούν παράδειγμα αγωνιστικότητας και παρά τις αντιξοότητες και τη ζοφερή πραγματικότητα της υγειονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού είναι σήμερα μαζί μας, έτοιμοι να μας προσφέρουν υψηλού επιπέδου αγώνες.»

Γιάννης Μηλάκης, πρόεδρος ΚΕΔΧ:

«Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Όσοι συμμετέχουν στους ξεχωριστούς αυτούς αγώνες και προωθούν το όραμα που τους ενέπνευσε αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Στόχος μας είναι ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον για τον τόπο μας, αλλά  και να προωθήσουμε, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, τις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Με την προσδοκία να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της διοργάνωσης και να συμβάλλουμε στην άριστη διεξαγωγή της, εύχομαι στους αθλητές καλή επιτυχία.»

Ασπασία Ξαξίρη Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαικού Πρωταθλήματος & Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Κρήτης «Μίνωας»

«Η εφετινή σεζόν είναι κομβική για το πρωτάθλημα και είμαι βέβαιη πως όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο που θα ορίσει το μέλλον της αντισφαίρισης των Κωφών»

Ota Pansky: Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκού Αθλητικού Οργανισμού Κωφών: «Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία. Είμαστε βέβαιοι με την στήριξη που έχουμε, ότι θα έχουμε μια επιτυχή διοργάνωση».

   

Λόγω της πανδημίας της covid-19 δεν επιτρέπεται η προσέλευση θεατών κατά την διάρκεια των αγώνων.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ