Αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους οδηγούς μέσα από «έξυπνα» συστήματα διαχείρισης, προσφέρει πλέον ο κλειστός δημοτικός χώρος στάθμευσης οχημάτων στα Χανιά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του κεντρικού συστήματος της Δημοτικής Επιχείρησης Πάρκινγκ «ΚΥΔΩΝ ΑΕ», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία που είχε αναλάβει την εγκατάσταση του νέου συστήματος, σε συνεργασία με το εργαστήριο αυτοματισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, οι εργασίες αναβάθμισης περιλάμβαναν τα εξής:

* Εγκατάσταση Server και mirror server για εξασφάλιση της μη απώλειας δεδομένων.

* Αναβάθμιση συσκευών και λογισμικού για τα τερματικά εισόδου και για τα τερματικού εξόδου. H αναβάθμιση παρέχει την απομακρυσμένη διαχείριση και συντήρηση των τερματικών εισόδου-εξόδου, καθώς επίσης επιλύει το πρόβλημα της καθυστέρησης κατά την ταυτόχρονη είσοδο ή έξοδο πελατών.

* Αναβάθμιση συσκευών (οθόνη, κερματοδέκτες και χαρτονομισματοδέκτες) και λογισμικού του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής.

* Αναβάθμιση σε περιβάλλον Cloud λογισμικού συνολικά του κεντρικού συστήματος.

Με αφορμή τις εργασίες αναβάθμισης ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ ΑΕ», Μιχάλης Καλογριδάκης, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Από την έναρξη λειτουργίας του χώρου στάθμευσης δεν είχε γίνει καμία αναβάθμιση με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα, δυσλειτουργίες και σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση (είσοδος-πληρωμή-έξοδος) των πελατών. Μία συνολική αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης ήταν αναγκαία και παράλληλα έχει ήδη δρομολογηθεί και η παροχή νέων υπηρεσιών για τους χρήστες του χώρου».

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κεντρικού συστήματος αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας και οι κρίσιμες παράμετροι προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσφορά πρόσθετων υπηρεσιών, σε συνεργασία με το εργαστήριο αυτοματισμού του Πολυτεχνείο Κρήτης, για τη μετάβαση και σε πλήρως ανέπαφες συναλλαγές με τη δημιουργία κατάλληλου υποσυστήματος και σχετικής εφαρμογής - ιστοσελίδας για χρήση από κινητές συσκευές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παροχή επιπλέον δυνατοτήτων προς τους πελάτες του σταθμού στάθμευσης, όπως ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο της τρέχουσας χρέωσης, καθώς και προγράμματα επιβράβευσης, έκπτωσης και απομακρυσμένου ελέγχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά