Προχωρά το Ελληνικό τένις, με άρματα την Μαρία και τον Στέφανο

Εάν πριν από κάποια χρόνια, όχι πολλά, 5 ας πούμε, έλεγες ότι θα έρθει η μέρα όπου Ελληνίδα τενίστρια θα κέρδιζε και μάλιστα χάνοντας με 1 – 0 από την Σερένα Ουίλιαμς μπορεί και να σε παρέτρεπαν να τους πεις κι άλλα να γελάσουμε!!

Κι όμως εχθές το βράδυ για τις ΗΠΑ, ξημερώματα για εδώ, στο τουρνουά Μάστερς ATP1000 που διεξάγεται στο Σινσινάτι, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2 -1 σετ την θηριώδη σε όνομα, ιστορία, πείρα και σώμα, Σερένα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σερένα στη γνωστή της δυναμική της παρουσία και πήρε κεφάλι με τη Μαρία να βλέπει. Μετά από τα πρώτα γκέιμς όμως  η Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε στο κλίμα του παιχνιδιού και έφτασε το παιχνίδι στο 7 - 5  και έτσι έχασε και το 1ο σετ του παιχνιδιού…

Το 2ο σετ πήγε πιο κοντά στα σετ αφού η Σακκαρη με σταθερή απόδοση και μειώνοντας αρκετά τα λάθη της έφτασε το παιχνίδι στο τάῑ μπρέῑκ. Εκεί ήταν και το κομβικό σημείο του παιχνιδιού αφού μετα από πείσμα και καλό τένις η Αμερικανίδα το έχασε, και έτσι η Μαρία ισοφάρισε τα σετ και πήγε το παιχνίδι στο «καλό» σετ !

Αυτό στο μυαλό της Σερένα μάλλον λειτούργησε αφαιρετικά αφού πότε δε μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και εμφανίζοντας σημάδια παιδικού εκνευρισμού έχασε το 3ο σετ με 6 -1! και φυσικά το ματς.  

Μετά το ματς η Μαρία δήλωσε: «Δεν έκανα καλό ματς, αλλά είμαι εξαιρετικά χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Η Σερένα αποτελεί ένα πρότυπο για μένα και για τις υπόλοιπες αθλήτριες. Αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα της είναι απίστευτα και δεν είμαι βέβαιη εάν θα μπορέσει να το κάνει κάποιος άλλος στο μέλλον.»

Αντίπαλος της Σάκκαρη στους προημιτελικούς θα είναι η Βρεττανή, Γιοάνα Κόντα, η οποία πέρασε το εμπόδιο της Βέρα Σβονάρεβα με 2-0 (6-4, 6-2).

Τσιτσιπάς – Ίσνερ 2 – 0

Ο Στέφανος εκτός Από σποτάκια τελικά, παίζει και καλό τένις! Κι έτσι κατάφερε μάλλον εύκολα τελικά, να νικήσει τον «γηπεδούχο» Ίσνερ αποδίδοντας καλό τένις επιπέδου γκραν σλαμ! Τα δυο ται μπρεικ στα οποία επικράτησε τελικά ο Έλληνας τενίστας δείχνουν απλά ότι ο Στέφανος ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του!

To παιχνίδι κράτησε 1 ώρα και 50’ λεπτά εκτός της διακοπής λόγω κακοκαιρίας για 1:30 ώρα περίπου.

Αυτό καθόλου δε πτόησε τον Τσιτσιπά, ο οποίος με σωστά χτυπήματα και πολύ λίγα λάθη ανάγκασε τον Αμερικάνο τενίστα σε αβίαστα λάθη αλλά και σε τένις που δεν  μπόρεσε να αποδώσει και το τελικό  2- 0 είναι απολύτως φυσιολογικό και δίκαιο!

Ο Έλληνας τενίστας που είναι στο Νο6 του κόσμου επικράτησε σε 1.42'  με 7-6 (2), 7-6 του Αμερικανού Τζον Ίσνερ και θα παίξει την Τετάρτη (00:00, ώρα Ελλάδος) για πρώτη φορά με το Ρέιλι Οπέλκα για μια θέση στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Αυτός θα είναι ο 6ος προημιτελικός του Στέφανου Τσιτσιπά σε Masters εκεί όπου έχει να επιδείξει και 2 τελικούς, το 2018 στον Καναδά και το 2019 στη Μαδρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ