Κυρώθηκε η εναρμόνιση ελληνικής νομοθεσίας με επικαιροποιημένο κώδικα Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ

Με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς καμία αρνητική ψήφο, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΚΙΝΑΛ ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Οι εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες βρέθηκαν εκ νέου, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του για «παρεμβάσεις στις εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών και προσπάθεια χειραγώγησης και κομματικοποίησης τους» και επιτέθηκε, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του ότι κάνει «πολιτική των sites» ενώ τον κάλεσε να καταθέσει στη Βουλή ό,τι στοιχείο έχει. «Κάνετε πολιτική των sites. Σας προκαλώ για άλλη μια φορά, να μην κρύβεστε πίσω από το δαχτυλάκι σας και να καταθέσετε οτιδήποτε έχετε για αυτά που ισχυρίζεστε περί δήθεν παρεμβάσεων μου. Σε αυτές τις εκλογές των Ομοσπονδιών, κερδισμένη είναι η ανανέωση, ο καθαρός αθλητισμός και κυρίως η διαφάνεια», αντέτεινε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν στο τιμόνι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι «σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα προσφέρουν σημαντικό έργο στον αθλητισμό».

«Η αυλαία της προσπάθειάς σας να χειραγωγήσετε και να κομματικοποιήσετε τις εκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες έπεσε χθες μετά τα αποτελέσματα», υποστήριξε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραϊτης.

«Βοά ο τόπος ότι προσπαθήσατε να παρέμβετε και να χειραγωγήσετε τις εκλογές, όμως οι Ομοσπονδίες σας γύρισαν την πλάτη και για αυτό τις χάσατε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Για προσπάθεια κομματικοποίησης και εργαλειοποίησης των αθλητών, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντηχάκης ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25.

Ομόθυμα ήταν πάντως, τα συγχαρητήρια και οι ευχές προς την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, για την εκλογή της στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναλαμβάνει γυναίκα, το τιμόνι του Συνδέσμου Ελληνικών Αθλητικών Σωματείων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νατάσα Θωμά

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ