Φτάσαμε στην προτελευταία μέρα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων και το μόνο που ξεκαθάρισε είναι πως ο Καναδάς θα είναι η δεύτερη ομάδα μετά το Κατάρ που θα παίξει το 3ο παιχνίδι για λόγους διαδικαστικούς, αφού και να νικήσουν εκεί δε θα μπορέσουν αν συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Η ημέρα ξεκίνησε με το παιχνίδι Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα για το 5o γκρουπ.

Οι Ιάπωνες με τον αέρα της νίκης τους επί της Γερμανίας μπήκαν στο παιχνίδι με άνεση νικητή και προσπάθησαν να προηγηθούν… Τελικά όμως δεν το κατάφεραν και δυστυχώς αυτό η ομάδα της Κόστα Ρίκα το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο και στο 81΄της συνάντησης ο παίκτης της Κόστα Ρίκα Φούλερ, έκανε το 1 – 0 που ήταν και το τελικό σκορ.  

Τα highlights και τα γκολ του αγώνα

Το επόμενο παιχνίδι ήταν αυτό μεταξύ Βελγίου και Μαρόκου για τον 6ο όμιλο.

Εδώ είχαμε άλλη μια έκπληξη καθώς το φαβορί ήταν το Βέλγιο. Όμως οι Μαροκινοί είχαν άλλη άποψη και με δύο πολύ ωραία γκολ στο 73΄και 92΄του παιχνιδιού κέρδισαν την παρέα του Ντε Μπρόινε και έβαλαν και σε αυτόν τον όμιλο φωτιά.

Τα highlights και τα γκολ του αγώνα

Ακολούθησε το παιχνίδι Κροατίας – Καναδά για τον 5ο γκρουπ και αυτό.

Εδώ μίλησε η πείρα και η γνώση απέναντι στην αθλητικότητα και την αντοχή…

Ο Καναδάς μπήκε στο ματς με άγνοια κινδύνου και με αυτήν προηγήθηκε μόλις στο 2΄του παιχνιδιού με τον Ντέιβις. Αυτό αφύπνισε τους Βαλκάνιους και αντέδρασαν γρήγορα. Στο 36΄ο Γκράμαριτς και ο «δικός μας» Μάρκο Λιβάγια που έπαιζε στην ΑΕΚ, έκανε με ωραίο συρτό σουτ το 2 – 1 που ήταν και το τελικό σκορ του 1ου ημιχρόνου. Στο 2ο ημίχρονο οι Καναδοί προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι οι Κροάτες στο 70΄και 94΄έκαναν το τελικό 4 – 1 και απέκλεισαν ουσιαστικά τους Καναδούς.

Τα highlights και τα γκολ του αγώνα

Η ημέρα τελείωσε με το Ευρωπαϊκό ντέρμπι μεταξύ Ισπανίας – Γερμανίας για τον 6ο όμιλο.

Οι Γερμανοί με την πλάτη στον τοίχο αφού μια ενδεχόμενη ήττα από τους Ισπανούς θα τους έστελνε πρόωρα πίσω στη Γερμανία. Αυτό έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν η Ισπανία με τον Μοράτα στο 62΄προηγήθηκε στο σκορ! Τελικά κέρδισε τον βαθμό η Γερμανία και ίσως και την πρόκριση της στο 83΄όταν ο Φουλγκρουγκ με κοντινό σουτ ισοφάρισε και έκανε το τελικό 1 – 1… Η Γερμανία με έναν βαθμό είναι ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε κατ’ αρχήν την Κόστα Ρίκα που παίζει στη τελευταία αγωνιστική…

Τα highlights και τα γκολ του αγώνα

Επ’ ευκαιρία να σας θυμίσουμε πια τα κριτήρια που θα ισχύσουν σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή 3 ομάδων στους ομίλους για να προκριθούν.

Σε περίπτωση λοιπόν που ισοβαθμήσουν δυο ή περισσότερες ομάδες στο τέλος της φάσης των ομίλων, τότε το πρώτο κριτήριο που θα κρίνει την τελική κατάταξη των ομάδων είναι η συνολική διαφορά τερμάτων. Δεύτερο κριτήριο αποτελεί η καλύτερη επίθεση (συνολικά στα τρία παιχνίδια του ομίλου) και εν συνεχεία το αποτέλεσμα του μεταξύ τους παιχνιδιού. Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά: 

  1. Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του ομίλου
  2. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες του ομίλου
  3. Μεταξύ τους ματς (πόντοι, διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση)
  4. Fair play*
  5. Κλήρωση

*Αφορά το άθροισμα πόντων ποινής σε όλους τους αγώνες του ομίλου. Για κάθε κίτρινη κάρτα -1 πόντος, για κάθε κόκκινη κάρτα που προήλθε από δεύτερη κίτρινη -3 πόντοι, για κάθε απευθείας κόκκινη κάρτα -4 πόντους και για κάθε κίτρινη κάρτα και απευθείας κόκκινη κάρτα -5 πόντους.

ΓΚΡΟΥΠ 5 Ν Ι Η ΒΑΘΜΟΙ
ΙΣΠΑΝΙΑ 1 1 0 4
ΙΑΠΩΝΙΑ 1 0 1 3
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 1 0 1 3
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0 1 0 1
ΓΚΡΟΥΠ 6        
ΚΡΟΑΤΙΑ 1 1 0 4
ΜΑΡΟΚΟ 1 0 1 3
ΒΕΛΓΙΟ 1 0 1 3
ΚΑΝΑΔΑΣ 0 0 2 0

 

   

 

Φώτο: H στιγμή που ο Φουλγκρουγκ σουτάρει για να ισοφαρίσει την Ισπανία στο 83' (Ronald Wittek)

K.A.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ