Περάσαμε την κορύφωση της "Όμικρον", δήλωσε ο υπ. Υγείας Κ. Λάουτερμπαχ

«Περάσαμε την κορύφωση του κύματος της παραλλαγής "Όμικρον" -- σχεδόν ακριβώς την ημέρα που είχα προβλέψει πριν από έναν μήνα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και επισήμανε ότι, κατά συνέπεια, είναι πλέον εφικτή κάποια «μέτρια» χαλάρωση των περιορισμών.

Ενόψει της αυριανής διάσκεψης των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έχει ήδη διαρρεύσει η πρόταση του ομοσπονδιακού κράτους για σταδιακή άρση πολλών περιορισμών έως τις 20 Μαρτίου. «Τις στηρίζω πλήρως», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ σήμερα στην εφημερίδα BILD. Έως τις 20 Μαρτίου «θα ανασταλεί η ισχύς των πιο αυστηρών προστατευτικών μέτρων», εξήγησε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη χαλάρωση, «προκειμένου να μη διακινδυνεύσουμε νέα άνοδο των κρουσμάτων».

Στις 18 Ιανουαρίου ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος είναι και καθηγητής επιδημιολογίας, είχε προβλέψει ότι το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον» θα κορυφωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου. Εκ του αποτελέσματος, σημείωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στους επιστήμονες που δημιούργησαν μοντέλο υπολογισμού της πορείας της πανδημίας, «φαίνεται πόσο καλά λειτουργεί το μοντέλο των Μάιερ και Μπρόκμαν». Επιπλέον, τόνισε, κατέστη δυνατόν να ληφθούν εγκαίρως αποτελεσματικά μέτρα που είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσουμε σημαντικά τον αριθμό των θανάτων και να περάσουμε αυτό το κύμα καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες. «Θα πρέπει να αναγνωρίσουν όλοι ότι κάτι λειτούργησε εδώ», δήλωσε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ της Φ. Καραβίτη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ