Ανοιχτή πάλι η πλατφόρμα arogi.gov.gr» για τους σεισμόπληκτους

"Νέα πληρωμή πρώτης αρωγής χθες στους πληγέντες από τον σεισμό στην Κρήτη. Συνολικά έχουν διατεθεί 45 εκατ. ευρω σε περίπου 5000 αιτούντες μέχρι τώρα" σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 σε νέα εκταμίευση στους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.

Ειδικότερα, πιστώθηκαν 3.960.046,85 ευρώ σε 455 μοναδικούς ΑΦΜ, εκ των οποίων 2.972.477,86 ευρώ σε 368 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και 987.568,99 ευρώ σε 286 δικαιούχους αποζημίωσης για οικοσκευή.

Ο κ. Τριαντόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε σχετικά:

«Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων και την προώθηση προς πληρωμή των περιπτώσεων που τη δικαιούνται, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ελέγχων και των διασταυρώσεων, προχωρούν οι εκταμιεύσεις πρώτης αρωγής προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου σε νέο γύρο εκταμιεύσεων προς τους σεισμόπληκτους της Κρήτης. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 4 εκατ. ευρώ σε 455 δικαιούχους. Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί 45 εκατ. ευρώ σε 4.979 δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα

arogi.gov.gr

Υπενθυμίζεται, δε, ότι έχει ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα arogi.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση πρώτης αρωγής οι πληγέντες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων (κληρονομικές διευθετήσεις) και οι πληγέντες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους πληγέντες έχουν υποβάλει ήδη αίτηση, να την επικαιροποιήσουν, να την αναθεωρήσουν ή ακόμα και να την ανακαλέσουν. Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή ή την τροποποίηση των αιτήσεων έως τις 14 Φεβρουαρίου. 

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων, προκειμένου να εκκαθαριστούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις. Προχωρούμε σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στην περιοχή».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ