Αγρότες με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατέληξε η πομπή δεκάδων αγροτικών αυτοκινήτων, μηχανημάτων και τρακτέρ που έφτασαν στην Κοζάνη από τα μπλόκα των αγροτών στο Αντίγονο Εορδαίας και της αερογέφυρας του Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ομάδες αγροτών από τα Γρεβενά, το Βόιο και την Κοζάνη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής τους Επιτροπής.

Το κύρια αιτήματα των αγροτών όπως τα περιέγραψε ο Δημήτρης Μόσχος, επικεφαλής του μπλόκου του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, είναι «το κόστος παραγωγής, η ακρίβεια που μαστίζει όλη την αλυσίδα των αγροτικών εφοδίων, οι συνεχείς εκκρεμότητες των δενδροκαλλιεργητών με τον ΕΛΓΑ από τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και οι ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις τεράστιων φωτοβολταϊκών πάρκων σε αναγνωρισμένους βοσκοτόπους με δυσμενή αποτελέσματα στην βόσκηση των κοπαδιών».

Ο κ. Μόσχος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την επιβίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.

 

Φώτο: Αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ - του Σπ. Κουταβά

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ