Υπέρ της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στην περιοχή Βάστρια Μυτιλήνης τάσεται η δημοτική Αρχή

Με ανακοίνωση της η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, η δημοτική Αρχή Μυτιλήνης τάσσεται υπέρ της δημιουργίας της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στην περιοχή Βάστρια η οποία ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου και περί της οποίας υπάρχει προηγούμενη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «αυτή τη στιγμή, το προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβουνίου έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων φιλοξενίας, ενώ η νέα δομή στη Βάστρια θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3.000 ωφελούμενους, χωρίς η παραμονή τους να είναι μόνιμη στο νησί μας, όπως από την πρώτη στιγμή απαιτήσαμε και δεσμεύτηκε η κυβέρνηση».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η ολοκλήρωση της δομής θα είναι η αφετηρία, για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το μεταναστευτικό. Μακριά από την πόλη της Μυτιλήνης, τα παιδιά μας και την καθημερινότητα μας. Τα συμπλέγματα προηγούμενων ετών δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της κατασκευής της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Βάστρια: «Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο, με δύο αποφάσεις του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας προσωρινής δομής κλειστού τύπου, μακριά από τον αστικό ιστό και τις παθογένειες που βιώσαμε κατ' επανάληψη. Μιας νέας δομής που δε θα έχει το χαρακτήρα υπερδομής και, φυσικά, θα μπορεί να εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία» σημειώνεται.

Υπέρ της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής τάσσεται και ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Β΄αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Με ανακοίνωση του καταγγέλλει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, και σημειώνει ότι «αμέσως μετά τις εκλογές, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες επί των αιτήσεων των αιτούντων άσυλο, αποσυμφορήθηκαν τα νησιά (ήδη στη Λέσβο σήμερα από 23.500 περίπου μετανάστες, διαμένουν περίπου 1.900, οι οποίοι διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες). Γίνεται αντιληπτό πόσες δομές θα υπήρχαν σήμερα στα νησιά μας αν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε όχι μόνο τη μόνιμη εγκατάστασή τους, αλλά και την ενσωμάτωσή τους σε αυτά;».

Και ο κ. Αθανασίου καταλήγει: «Οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας υποχρεώνουν να διατηρούμε Κέντρο Υποδοχής, Καταγραφής και Ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο. Έτσι, όσοι ομιλούν για "καμία δομή στα νησιά μας" αγνοούν ή αποκρύπτουν την πραγματικότητα και συνεπώς δεν προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα.

Όσον αφορά τη Λέσβο, η δομή θα είναι μικρή (χωρητικότητας το πολύ 2.500 μεταναστών), κλειστή, ελεγχόμενη, και ως εκ τούτου ασφαλής, μακριά από κατοικημένη περιοχή και από περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης έχει αποφασίσει».

Τέλος ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στα γεγονότα την ημέρα των Φώτων στο λιμάνι της Μυτιλήνης:

«Οι πρόσφατες, περιορισμένες, αντιδράσεις σε Χίο και Λέσβο από οπαδούς, κυρίως της αντιπολίτευσης, δεν απαντούν στα ερωτήματα:

   1.  Θέλετε η δομή στο Μαυροβούνι (ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ) να παραμείνει δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης;

   2. Γιατί δεν αντιδράσατε τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία της κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Σάμο;» ρωτά.

   Και καταλήγει:

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι μία μικρή, κλειστή και φυλασσόμενη δομή στην πατρίδα μας, δεν επηρεάζει ούτε την κοινωνική και πολιτισμική ζωή μας, ούτε την ανάπτυξη του νησιού μας, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο οποίο άρχισαν να πραγματοποιούνται».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Σ. Μπαλάσκα

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ