Τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 11 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, από τη φωτιά στο Ε/Γ-Ο/Γ ”Euroferry Olympia” σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Τόνισε ότι η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοουμένων συνεχίζεται, ενώ ανέφερε ότι στη λίστα των διασωθέντων συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο που δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα των επιβατών.

Παράλληλα είπε ότι είναι σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση για απεγκλωβισμό ακόμα δύο αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου και έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσαν το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού όπου αποβίβασαν με ασφάλεια όλους τους διασωθέντες του ”Euroferry Olympia”.

Όπως τόνισε ο κ.Λαγκαδιάνος καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από 3 ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και επιβατηγό οχηματαγωγό Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται επίσης ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο μεταβαίνει εξάλλου Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης

 

Φώτο: Πυροσβεστικά οχήματα περιμένους σκάφος του Λιμενικού που μεταφέρει επιβάτες από το Euroferry Olympia στην Κέρκυρα (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ)

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π.Τσ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ