Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός άνδρα για τη δολοφονία μιας βρετανικής οικογένειας

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα σχετικά με τη δολοφονία το 2012 μιας βρετανικής οικογένειας και ενός ποδηλάτη στις γαλλικές Άλπεις, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελέα του Ανεσί Λιν Μπονέ.

Ο Σαάντ αλ Χίλι, ένας Βρετανός μηχανικός με καταγωγή από το Ιράκ, η σύζυγός του και μια ηλικιωμένη γυναίκα με ελβετικό διαβατήριο δολοφονήθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, τον Σεπτέμβριο του 2012, κοντά στο χωριό Σεβαλίν, όπου βρίσκονταν σε διακοπές. Ένας Γάλλος ποδηλάτης, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο, επίσης δολοφονήθηκε.

«Ένα άτομο συνελήφθη, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της οικογένειας και του Σιλβέν Μολιέ. Η σύλληψη θα βοηθήσει στο να επαληθευτεί το πρόγραμμα του προσώπου αυτού», επισημαίνει η εισαγγελέας σε μια ανακοίνωση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε πως ο ύποπτος είναι ένας άνδρας, τον οποίο είχαν ανακρίνει και στο παρελθόν οι αρχές σχετικά με την υπόθεση. Πρόσθεσε πως πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην κατοικία του άνδρα.

Γάλλοι ερευνητές ακολούθησαν διάφορα σενάρια τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων μια πιθανή οικογενειακή διαμάχη για χρήματα και τη δουλειά του αλ Χίλι ως μηχανικό δορυφόρων, ωστόσο η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε.

Εισαγγελείς είχαν περιγράψει την εποχή του εγκλήματος ότι κάθε θύμα είχε δεχθεί τουλάχιστον τρεις σφαίρες και τουλάχιστον μία στο κεφάλι.

Οι δύο κόρες της οικογένειας, τότε ηλικίας 7 και 4 ετών, επέζησαν της επίθεσης.

Η επτάχρονη υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η τετράχρονη παρέμεινε κρυμμένη για 8 ώρες με τα πτώματα στο όχημα, καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί από τον φόβο της.

Ο Αλ Χίλι ήταν έναν μηχανικός που συνεργαζόταν με τη Surrey Satellite Technology, μια θυγατρική της εταιρείας αεροδιαστημικής και άμυνας EADS. Η σύζυγός του Ικμπάλ σπούδαζε στην οδοντιατρική.

Η οικογένεια ζούσε στο Σάρεϊ, στο νότιο Λονδίνο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters/Α.Σ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ