Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη δράση "Η Προίκα του Μωρού"

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην υλοποίηση της δράσης της Περιφέρειας Κρήτης  με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού». Πρόκειται για δράση υπερτοπικού χαρακτήρα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης.

Αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Για το δήμο Ηρακλείου, ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι του δήμου, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα γεννήσουν εντός του έτους 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η κάθε ενδιαφερόμενη μέλλουσα μητέρα μπορεί να υποβάλει τη σχετική αίτηση με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. περιοχής κατοικίας της, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου, Βοήθεια στο Σπίτι Δ. Ενοτήτων Παλιανής, Τεμένους, Γοργολαΐνη).

Επισημαίνεται ότι η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από τη μέλλουσα μητέρα ακόμη και κατά τους αρχικούς μήνες της κύησής της, αρκεί να συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, δηλαδή:

·         Να είναι κάτοικος του Δήμου Ηρακλείου.

·         Να είναι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ/ΚΕΑ)

·         Ο τοκετός να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Το πακέτο της προίκας που προσφέρεται περιέχει βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και παιχνίδι ύπνου.

Η παράδοση του πακέτου σε κάθε μητέρα – δικαιούχο θα πραγματοποιείται ένα (1) μήνα πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού, σύμφωνα με τη βεβαίωση ιατρού.

Για όποια συμπληρωματική πληροφορία ή & διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κοινωνική Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο Φύλων – τηλ.: 2810 344722, καθώς και στις ακόλουθες Κοινωνικές Υπηρεσίες (βάσει της περιοχής κατοικίας κλπ) :

   
   
   

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στη δράση είναι τα εξής:

-Ενεργή αίτηση στο ΕΕΕ / ΚΕΑ, κατά την ημερομηνία παραλαβής της «Προίκας του Μωρού».

-Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

-Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας (μισθωτήριο κατοικίας, λογαριασμός Κοινής Ωφέλειας π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ ή νερού).

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Βεβαίωση από ιατρό γυναικολόγο Δημόσιου Νοσοκομείου για την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού. Σε περίπτωση πολλαπλής κύησης (π.χ. δίδυμα, τρίδυμα) στη  βεβαίωση ιατρού θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός των παιδιών που κυοφορούνται.

-Βεβαίωση τοκετού – εξιτήριο του Δημόσιου Νοσοκομείου (θα κατατεθεί στην κοινωνική υπηρεσία μετά τον τοκετό). 

Τα δικαιολογητικά 1 και 5 κατατίθενται στην κοινωνική υπηρεσία ως συνημμένα της αίτησης και το 6 αμέσως μετά τον τοκετό.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ