Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, η οποία για το έτος 2022 έχει οριστεί η 14η Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) θα φωταγωγηθεί συμβολικά με μωβ χρώμα, το χρώμα δηλαδή που έχει καθιερωθεί ως το χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.

Πρόκειται για μια συμβολή δράση που έχει στόχο να στείλει μήνυμα κατά των διακρίσεων και του στιγματισμού, υπενθυμίζοντας ότι τα άτομα με επιληψία αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

Σημαντική κρίνεται  και η συμβολή των πολιτών σε αυτήν την Πανελλήνια δράση, καθώς μέσω facebook, twitter και instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy μπορούν να στείλουν το αντίστοιχο δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ