Ρέθυμνο: Τουρισμός όλο τον χρόνο και άνοιγμα νέων αγορών στόχος του προγράμματος τουριστικής προβολής

Η καθιέρωση του Ρεθύμνου ως ασφαλούς προορισμού για όλον τον χρόνο μέσα από σειρά ενεργειών και δράσεων, αποτελεί τον βασικό στόχο του προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου, όπως αυτό εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η σύνταξη του προγράμματος προβολής που παρουσιάζει το ΑΠΕ -ΜΠΕ βασίζεται στην φιλοσοφία της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού με στόχο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «το άνοιγμα νέων αγορών».

Σύγχρονο μάρκετινγκ

Σημαντικό κομμάτι των δράσεων που προτείνονται είναι η ενίσχυση του τουριστικού μάρκετινγκ.

Όπως αναφέρει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, «το Γραφείο Τουρισμού επεξεργάζεται δράσεις και ενέργειες, μέρος των οποίων θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη εξωτερικών συνεργατών και θα συμβάλλουν στη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και θα δημιουργήσουν εμπειρίες στον επισκέπτη στο πλαίσιο της τάσης του βιωματικού τουρισμού. Επίσης, οι σχεδιαζόμενες δράσεις και εμπειρίες θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στόχο που έχει θέσει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου στο πλαίσιο και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Δράσεις πληροφόρησης

Παράλληλα θα υλοποιηθούν δράσεις πληροφόρησης επισκεπτών (λειτουργία info-points).

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Επισκεπτών αποτελούν μια από τις πρώτες στάσεις που κάνουν πολλοί ταξιδιώτες όταν φτάνουν για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, περιπατητικές ή ποδηλατικές εξορμήσεις στη φύση και τα χωριά. Επιπλέον, σημαντική θα είναι η προσφορά τους στην ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προτείνοντας δράσεις και περιοχές που οι επισκέπτες θα είναι μακριά από συνωστισμό ώστε να είναι ασφαλείς.

Στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης και προβολής υλοποιείται η δημιουργία θεματικών διαφημιστικών δράσεων που θα συνοδεύουν τις αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου και τα κοινωνικά δίκτυα, με παράλληλη παρουσίαση σε φορείς της περιοχής.

Ακόμα στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος προτείνεται η παραγωγή βίντεο και η παραγωγή φωτογραφιών με υλικό από τα κυριότερα σημεία και περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος του δήμου και με ανθρωποκεντρική προσέγγιση (επισκέπτες που βιώνουν μια διασκεδαστική και όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία) και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έντυπα, καταχωρήσεις, διαδίκτυο (ψηφιακές καμπάνιες) και σε λοιπές ενέργειες δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων.

Επίσης η δημιουργία μακετών για την διαφημιστική καταχώρηση προωθητικού υλικού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα προβολής, ενέργειες ανάδειξης και προβολής του Ρεθύμνου σε ηλεκτρονική μορφή , μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του γραφείου τουρισμού, αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργία επιστολής direct mail ή newsletter με πληροφορίες και υλικό για αποστολή σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, συνεργασία και αποστολή υλικού προβολής στα γραφεία του ΕΟΤ Ευρώπης, ηλεκτρονική διαφημιστική προβολή στον Αερολιμένα Ηρακλείου άλλες πύλες εισόδου, καθώς και γενικότερες διαφημιστικές δράσεις.

Συνεργασία με φορείς

Ένα σημαντικό κομμάτι του προγράμματος είναι η συνεργασία με φορείς και παράγοντες του τουρισμού , πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και άλλους δήμους και την περιφέρεια με στόχο την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και κατά τους χειμερινούς μήνες, η ανάπτυξη τουριστικών πακέτων για περιπατητικές διαδρομές, ανάδειξη φαραγγιών, ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού, του γαστρονομικού τουρισμού και αθλητικού τουρισμού.

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής συμπεριλαμβάνεται ακόμα η συμμετοχή του Ρεθύμνου σε 22 μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ