Πέντε ακόμη οικίσκοι παραδόθηκαν στους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου. Παρουσία του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη οι τέσσερις από τους οικίσκους έφτασαν στα Πάρτιρα του δήμου Μινώα Πεδιάδος, μια προσφορά των ομάδων της Super League 2. Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της SL2, Λεωνίδας Λεουτσάκος και εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Κρήτης που αγωνίζονται στην SL2.

Ο κ. Τριαντόπουλος και ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησαν τους παράγοντες από το χώρο του Αθλητισμού που έχουν ανταποκριθεί συγκινητικά στην προσπάθεια στήριξης των σεισμόπληκτων, εξηγώντας ότι μέσω αυτής της δράσης, δεν αποτυπώνεται μόνο η διάθεση στήριξης αλλά και η δύναμη της κοινωνίας των πολιτών.

Ο πρόεδρος της SL2, Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε ότι στο κάλεσμα για στήριξη, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη. «Ανταποκριθήκαμε άμεσα και δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτούμε δεύτερη φορά. Είμαστε και θα είμαστε κοντά στους ανθρώπους που χρειάζονται τη στήριξη μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας» ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος.

Αμέσως μετά το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τους οικίσκους του Αρκαλοχωρίου, όπου ζουν οι σεισμόπληκτοι ενώ πραγματοποίησαν επίσκεψη και στις λυόμενες αίθουσες που φιλοξενούν το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου, όπου βρισκόταν η υπουργός Παιδείας, η οποία σε ό,τι αφορά το αίτημα για μοριοδότηση των υποψηφίων (από τις σεισμόπληκτες περιοχές) στις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε ότι τα αιτήματα που αφορούν στο ειδικό καθεστώς που έχει θεσπιστεί για τέτοιες περιπτώσεις, γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας και οι αποφάσεις ανακοινώνονται το Σεπτέμβριο.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου, στελέχη των υπουργείων πραγματοποιούν συναντήσεις εργασίας στο Δημαρχείο Μινώα Πεδιάδας για το νέο Χωροταξικό Σχέδιο Αρκαλοχωρίου και την παρουσίαση του σχήματος στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με σύσκεψη στο Δημαρχείο Αρχανών Αστερουσίων με τον δήμαρχο Μανόλη Κοκοσάλη και τοπικούς φορείς.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ουρανίας Μωραίτη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ