Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τον Ελληνισμό, ως ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και Επετείου της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο απελευθερωτικός αγώνας αποτίναξης της Οθωμανικής σκλαβιάς, είναι παντοτινά ορόσημα στην πορεία του Ελληνισμού. Διαχρονικά σύμβολα της απόφασης ενός λαού: να ξεπεράσει τις ζοφερές συγκυρίες, να αντιταχθεί στους δυνάστες του, και ν’ αλλάξει, τελικώς, την ιστορική του μοίρα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας, κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας.

Όλοι παρακολουθούμε τα δραματικά γεγονότα των ημερών μας. Τα δημοκρατικά κεκτημένα και οι διεθνείς ισορροπίες κλονίζονται. Τα σύνορα των κρατών ανενδοίαστα παραβιάζονται από τις ενέργειες χωρών, όπως η Ρωσία και η Τουρκία. Βρισκόμαστε σε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Είναι αναγκαία η διαρκής εγρήγορση κάθε δημοκρατικής χώρας.

Η διασφάλιση της ειρήνης και της προόδου, απαιτούν συλλογική δράση, ακατάβλητο σθένος, και πίστη στις δυνατότητές μας. Χρέος μας να κρατήσουμε πάντα ζωντανή την Μνήμη και την πολύτιμη κληρονομιά της Επανάστασης του 1821, προχωρώντας με «αρετή και τόλμη», με ομοψυχία, αλληλεγγύη, και αποφασιστικότητα, αντλώντας ουσιαστικά διδάγματα από την αγωνιστικότητα των προγόνων μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ