Ξεκίνησε η τοποθέτηση οικίσκων για την προσωρινή στέγαση του 7ου Δημ. Σχολ.

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 18 Ιανουαρίου η τοποθέτηση των οικίσκων στους οποίους θα στεγαστεί προσωρινά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.  Οι οικίσκοι είναι συνολικά 18 και τοποθετούνται σε ακίνητο επί της παραλιακής, ιδιοκτησίας  (κατά το μεγαλύτερο μέρος) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Οι εργασίες, τις οποίες έχουν αναλάβει συνεργεία του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την προσεχή Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ενώ η μεταστέγαση του σχολείου προβλέπεται για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Από τους 18 οικίσκους, 12 προορίζονται για αίθουσες διδασκαλίας, ένας για αίθουσα διδασκόντων, ένας για αίθουσα πληροφορικής, ένας για αίθουσα διοίκησης, δυο για τουαλέτες των παιδιών (συνολικά 12 WC), ένας για τουαλέτες των διδασκόντων. Όλοι θα έχουν κλιματισμό.

   

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο του 7ου σχολείου υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των σεισμών του Σεπτεμβρίου του 2021. Η μεταστέγαση θα διαρκέσει έως ότου το κτίριο να είναι και πάλι έτοιμο  και ασφαλές.

Στη συνέχεια, οι οικίσκοι θα παραμείνουν στην ίδια θέση, για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες σχολικής στέγης που θα προκύψουν.

   

Στο σημείο βρέθηκαν την Τρίτη η Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, Φύλαξης Σχολικών Μονάδων Αντώνης Περυσινάκης.

   

Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη που δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Τους οικίσκους προμήθευσε η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», μετά από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ