Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και του εμβολιασμού των πολιτών με την τρίτη δόση, τόνισε σήμερα από τα Χανιά η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, που βρέθηκε στην πόλη πραγματοποιώντας συνάντηση εργασίας με την διοίκηση και στελέχη του νοσοκομείου της.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμουδάκη, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της υφυπουργού Υγείας και αφορούν τον τομέα της ψυχικής υγείας ενηλίκων και παιδιών. Η κ. Ράπτη, μιλώντας στοyς δημοσι0oγράφους, τόνισε ότι είναι δεδομένο πως λόγω της πανδημίας υπάρχει πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει επιπέδωση στον αριθμό των κρουσμάτων, οπότε «θα δούμε σταδιακά και μία μείωση στον αριθμό των εισαγομένων και των νοσηλειών στα νοσοκομεία».

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του τομέα της ψυχικής υγείας στην χώρα, ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στην παρουσία της στα Χανιά, δήλωσε πως «βρίσκομαι εδώ για να ενισχύσουμε και τα ζητήματα ψυχικής υγείας που έχουν προκύψει από την πανδημία και αφορούν παιδιά. Ήδη με έναν παιδοψυχίατρο που έχουμε προσλάβει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που αφορούν τα παιδιά.

Πρέπει να έχουμε ανθεκτικότητα και υπομονή και πιστεύω ότι με την συνεργασία του νοσοκομείου, το προσωπικό του οποίου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, της Υγειονομικής Περιφέρειας, του υπουργείου και όλης της κοινωνίας, θα τα καταφέρουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Χανίων, τόνισε οτι η κυβέρνηση εχει ενισχύσει με προσωπικό τα νοσοκομεία όλης της χώρας και τα ζητήματα που αφορούν περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου Χανίων θα εξετασθούν σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Από την πλευρά της η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ τόνισε ότι η στήριξη της ψυχικής υγείας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την ΥΠΕ, ενώ αναφερόμενη στις υψηλές πληρότητες των κλινικών covid στο νοσοκομείο Χανίων, τόνισε ότι υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το βασικό ενδιαφέρον της υπηρεσίας, είναι η ασφαλής νοσηλεία των ασθενών.

 

Φώτο: Twitter

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ