Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, φιλοξένησε δημοσιογραφική αποστολή από τη Γερμανία και την Ελβετία αποτελούμενη από δημοσιογράφους που εκπροσωπούν δυο μεγάλης κυκλοφορίες εφημερίδες. Συγκεκριμένα, από τη Γερμανία, τον Jochen Mussig, από τη γνωστή ημερήσια εφημερίδα της Ελβετίας “Neue Zuricher Zeitung” και την κα. Margit Kohl από μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες, τη “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (φώτο εξωφύλλου).

Η εν λόγω φιλοξενία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το νησί, καθώς θα γίνουν στο Γερμανικό και Ελβετικό αναγνωστικό κοινό, αφιερώματα προβολής της Κρήτης, της ιστορίας, της κουλτούρας και της φυσικής ομορφιάς της. Είναι σημαντικό ότι θα προβληθούν λιγότερο αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές όπως τα Μάταλα, το Μύρτος και το Βάι μέσω του δισέλιδου άρθρου του κ. Mussig με θέμα την γεφύρωση της κοινότητας των χίπις της δεκαετίας του 70 στην Κρήτη, με το σήμερα. Μέσα από το αφιέρωμα θα αναδειχθεί η εξέλιξη του κινήματος των χίπι, που ως ώριμοι πλέον ταξιδιώτες επιστρέφουν πίσω στην Κρήτη, αναζητώντας όμορφα θέρετρα και μπουτίκ ξενοδοχεία.

Οι δύο δημοσιογράφοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία τους στην Κρήτη, τα καταλύματα που τους φιλοξένησαν στο Ηράκλειο, στα Μάταλα και στην Σητεία, την κρητική γαστρονομία και από τους ανθρώπους που γνώρισαν και συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση των συνεντεύξεων γύρω από την εποχή των παιδιών των λουλουδιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά: «Γνώρισα το Jochen και την Margit σε μια από τις παρουσιάσεις μας, στο Μόναχο. Είχαν προτάσεις για το θέμα των χίπις αλλά όταν είδαν μπροστά τους να ξεδιπλώνεται η Κρήτη, μας ζήτησαν αυτό το ταξίδι. Πλέον, κάναμε πρεσβευτές μας τους δημοσιογράφους αλλά και ευτυχισμένους, τους ανθρώπους που ξεκίνησαν τον τουρισμό στην Κρήτη. Η Διάσημη και η Ποικιλόμορφη Κρήτη, παντού!».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ