Βελτίωση-συντήρηση της νέας και παλιάς Εθνικής οδού της Κρήτης υπεγράφη σήμερα

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 16,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή του σημαντικού έργου «Βελτιώσεις – Συντηρήσεις νέας και παλαιάς Εθνικής Οδού Περιφέρειας Κρήτης για τα έτη 2020-2022» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης παρόντες ήταν ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Συνατσάκης εκπροσωπώντας την κατασκευαστική εταιρεία «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και η τμηματάρχης συγκοινωνιακών έργων της Περιφέρειας Τζούλια Μπαρτολότσι.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.

«Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν πάρα πολύ σύντομα και θα προσπαθήσουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Στο παρελθόν έχουμε παρέμβει σε  άλλα 25 χιλιόμετρα, πριν από μια διετία, και ο στόχος είναι μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος ΒΟΑΚ να βελτιώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την οδική ασφάλεια. Πρέπει να επισημάνουμε, ότι, και το αρμόδιο Υπουργείο έχει δημοπρατήσει δυο τμήματα του οδικού δικτύου από το τομεακό του πρόγραμμα».

   

Το έργο

Οι επεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που αυτός έχει υποστεί φθορές, στην βελτίωση της πρόσφυσης του οδοστρώματος σε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. που παρουσιάζουν ολισθηρότητα ή υψηλή επικινδυνότητα και μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, στη συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ. Επίσης, προβλέπονται εργασίες συντήρησης – ανακατασκευής αρμών διαστολής καταστρώματος γεφυρών, αποκατάσταση τοπικών αστοχιών των στοιχείων της οδού, αποκατάσταση μεταβατικών επιχωμάτων που έχουν διαβρωθεί, καθαρισμός οχετών , τεχνικών, τάφρων και άρση καταπτώσεων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ