Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια επίθεση η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τουρκικές επιδρομές στο Ιράκ.

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύθηκαν χθες βράδυ είχαν στόχο ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην πόλη αλ Μαλίκιγια στη συριακή επαρχία Χασάκα, η τοπική κυβέρνηση της οποίας είναι κουρδική.

“Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση εναντίον εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην αλ Μαλίκιγια”, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Τα θύματα είναι μέλη της ασφάλειας του εργοστασίου, ενώ τραυματίστηκαν και εργαζόμενοι σε αυτό.

Από τα πλήγματα υπέστη ζημιές το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση των γειτονικών πόλεων και χωριών, σημείωσε η ίδια πηγή.

Η Άγκυρα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι στοχοθέτησε πολλές θέσεις κουρδικών πολιτοφυλακών στο Ιράκ και στη Συρία, περιλαμβανομένης της αλ Μαλίκιγια, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές “που χρησιμοποιούνται ως βάσεις τρομοκρατών” του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, όπως και οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η κουρδική αυτή πολιτοφυλακή, πυλώνας των SDF, αποτελεί “τρομοκρατικό” παρακλάδι του PKK, σύμφωνα με την Άγκυρα η οποία έχει στοχοθετήσει πολλές θέσεις της στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους στηρίζουν τους SDF στη μάχη τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

“Η Τουρκία προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το ΙΚ”, κατήγγειλαν οι YPG στο Twitter, αναφερόμενες στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές στις 20 Ιανουαρίου εναντίον φυλακής στην επαρχία Χασάκα η οποία είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

 

Φώτο: Aρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP/ΕΜ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ