Τηλεφωνική επικοινωνία του Μπ. Τζόνσον με τον Εμ. Μακρόν για τις κυρώσεις

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για να στοχοποιήσουν εκείνους που υποστήριξαν την «επιθετική προσέγγιση» του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση, σύμφωνα με τη Ντάουνιγκ Στριτ.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι χρειάζεται να συνεχίσουν να εργάζονται αδιάκοπα για να στοχοποιήσουν ιδιώτες και οντότητες στη Ρωσία που χρηματοδοτούν την επιθετική προσέγγιση του προέδρου Πούτιν», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο βρετανός πρωθυπουργός με τον γάλλο πρόεδρο.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν απειλούν απλά την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά αποτελούν μία κατάφωρη επίθεση στην ελευθερία και στη δημοκρατία» συμφώνησαν Τζόνσον και Μακρόν.

Η βρετανική κυβέρνηση μπέρδεψε την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας με μια ιδιωτική τράπεζα στην οποία επέβαλε κυρώσεις

Η βρετανική κυβέρνηση μπέρδεψε τη διεύθυνση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας με εκείνη μιας ιδιωτικής τράπεζας που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος της Μόσχας.

Ο Τζόνσον επέβαλε κρυώσεις σε πέντε ιδιωτικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων είναι και η Bank Rossiya. Το Λονδίνο υποστηρίζει ότι «ανήκει σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους» που έχουν «απευθείας δεσμούς» με τον Πούτιν. Στον κατάλογο των κυρώσεων όμως δεν περιλαμβάνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Κατά λάθος, η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι κυρώσεις αφορούν την Bank Rossiya που βρίσκεται στην «οδό Νεγκλινάγια 12, στη Μόσχα, 107016, Ρωσία». Μόνο που αυτή είναι η διεύθυνση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αποκαλείται επίσης Bank Rossiya.

Η ιδιωτική Bank Rossiya βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (και της πρώην ΕΣΣΔ) στεγάζεται στην οδό Νεγκλινάγια εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι κυρώσεις αφορούν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Το Φόρεϊν Όφις δεν απάντησε σε ένα αίτημα να σχολιάσει το μπέρδεμα αυτό.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/Δ.Π./Φ.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ