Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συζητήσουν με την Μόσχα περιορισμούς στην ανάπτυξη δυνάμεων και πυραύλων έγραψε η El Pais

Το Κρεμλίνο ενημερώθηκε για το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais με τις απαντήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά προτιμάει να μην προβεί σε σχόλια, και δεν θέλει να συζητήσει σ’ αυτή την φάση δημόσια την πορεία των συνομιλιών με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Εμείς δεν δημοσιοποιήσαμε τίποτα. Δεν θέλω να το σχολιάσω, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην El Pais ή στην ισπανική ηγεσία, δεν ξέρω , αλλά τουλάχιστον όχι σε εμάς», δήλωσε ο Πεσκόφ

«Φυσικά και είδαμε το δημοσίευμα. Και μην ξεχνάτε ότι χθες ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) έκανε μια γενική εννοιολογική εκτίμηση των απαντήσεων που πήραμε όσον αφορά τα ζητήματα που είναι θεμελιωδώς σημαντικά για την Ρωσία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς αν μπορεί να ειπωθεί ότι τα έγγραφα αυτά διαβιβάσθηκαν σκοπίμως στην ισπανική εφημερίδα, ο Πεσκόφ είπε : «Δεν το γνωρίζουμε, και δεν είναι δουλειά μας να διαβάζουμε το φλυτζάνι του καφέ», «εδώ δεν υπάρχει τίποτα να σχολιάσουμε».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία στην δεδομένη αυτή φάση δεν ενδιαφέρεται να δημοσιοποιηθεί η πορεία των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας. «Στο στάδιο αυτό , τουλάχιστον, δεν επιθυμούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε δημόσια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais, έγραψε ότι σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν τις γραπτές απαντήσεις της Ουάσινγκτον και του ΝΑΤΟ στις απαιτήσεις της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας. ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να δεσμευθεί ότι δεν θα αναπτύξει επίγειους πυραύλους και δυνάμεις μάχης στην Ουκρανία, αν η Ρωσία συμφωνήσει να κάνει το ίδιο.

 

Μ.ΜΕΝ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ