Η πολιτεία της Ν. Υόρκης αναμένεται να καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Η κυβερνήτις της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ θα ανακοινώσει σήμερα το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους στη συγκεκριμένη πολιτεία, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών πολιτειών που αναμένεται να άρουν τους συγκεκριμένους κανόνες καθώς αποκλιμακώνεται η τελευταία έξαρση της COVID-19.

Η Δημοκρατική κυβερνήτις σκοπεύει να αφήσει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, κατά του οποίου έχουν υπάρξει προσφυγές στη δικαιοσύνη, να λήξει αντί να επιδιώξει την ανανέωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τρία πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Παραμένει ασαφές εάν οι αξιωματούχοι της Χόκουλ θα ανανεώσουν ή θα άρουν το ξεχωριστό μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης που αναμένεται να λήξει σε δύο εβδομάδες.

Η Χόκουλ χαρακτήρισε προσωρινό το μέτρο της γενικευμένης χρήσης μάσκας όταν το επέβαλε στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος της Όμικρον απειλούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα.

Αξιωματούχοι σε πολλές άλλες πολιτείες που τελούν υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών –Νιου Τζέρσειϊ, Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ και Όρεγκον—ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους τις επόμενες εβδομάδες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επικαλέστηκαν την αποκλιμάκωση του κύματος μολύνσεων νοσηλειών και των θανάτων της COVID-19 που τροφοδότησε η Όμικρον, και που άρχισε να σαρώνει τις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2021.

Ωστόσο η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε χθες στο Reuters ότι με τα κρούσματα να είναι ακόμα υψηλά σε εθνικό επίπεδο, «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή» να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters/ΤΦ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ