Ν.Μασράλι: Μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι ΟΑ, μπορούν να λειτουργήσουν στη διάδοση θετικών αξιών

Μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μπορούν να λειτουργήσουν για τη διάδοση θετικών αξιών και την προώθηση της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε η Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασράλι προσθέτοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτό, ερωτηθείσα σχετικά με δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη συμμετοχή Ευρωπαίων στις τελετές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ενώ σημείωσε ότι η Κομισιόν δεν σχολιάζει σχόλια.

Η ίδια προσέθεσε ότι « τέτοιες πλατφόρμες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για πολιτική προπαγάνδα». Παράλληλα η κ. Μασράλι σημείωσε ότι «σαφώς δεσμευόμαστε πλήρως για την προώθηση της ακεραιότητας του αθλητισμού και την ενίσχυση του καθολικού σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ανέφερε ότι «οι διεθνείς θεσμοί για τον αθλητισμό έχουν πρωταρχικό ρόλο στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε επίπεδο ΕΕ, εναπόκειται στα κράτη-μέλη, ενώ η ΕΕ έχει υποστηρικτικό ρόλο».

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές των κρατών-μελών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ειρήνης Ζαρκαδούλα

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ