Μια ιστορική στιγμή έζησαν εχθές οι Έλληνες φίλαθλοι με την πρόκριση του Ολυμπιακού στους τέσσερις του ευρωπαϊκού κυπέλλου Κόνφερενς λιγκ επί της ακριβής σε συμβόλαια Φενέρμπαχτσε.  Ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαδικασία του επαναληπτικού στα πέναλτι μετά το 1 – 0 υπέρ της Τούρκικης ομάδας, και εκεί έλαμψε η ικανότητα και το αστέρι του τερματοφύλακα του, Τσολάκη που κατάφερε να αποσοβήσει τρία από τα πέντε χτυπημένα πέναλτι των παικτών της Φενέρ και έτσι πανηγύρισε κι αυτός με τους συμπαίκτες του και όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, την πρόκριση του στου ημιτελικούς του θεσμού.

Έτσι ο Ολυμπιακός έρχεται να προστεθεί στο κλαμπ των Ελληνικών ομάδων που έχουν συμμετάσχει σε ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τους ΠΑΟ και ΑΕΚ. Εάν δε, καταφέρει να φτάσει τελικό θα είναι ο πρώτος και μάλιστα θα διεκδικήσει το τρόπαιο σε Ελληνικό γήπεδο, αυτό της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια αφού η ΟΥΕΦΑ το έχει ορίσει ως έδρα του τελικού γι’ αυτό το κύπελλο! Το λες και ευνοϊκή συγκυρία. Τώρα ο ΟΣΦΠ θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά με άλλη μια «ακριβή» ομάδα την Αγγλική Άστον βίλα η οποία και αυτή προκρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με την Γαλλική Λιλ.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε

Ο ΠΑΟΚ μετά το 1 – 0 στο Βέλγιο είχε ελπίδες στην έδρα του να το ανατρέψει ειδικά μετά το 5 – 1 επί της Δυναμό Δρέσδης θεώρησε πως μπορεί και αυτή την ανατροπή. Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία καθώς στην πράξη έδειξε πως ο ΠΑΟΚ ήταν σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν της Μπριζ. Έτσι γνώρισε την ήττα και στην Τούμπα με 0 – 2 και μάλιστα με εμφάνιση που δεν θύμιζε καθόλου τον φετινό ΠΑΟΚ που ξέρουμε στην έδρα του. Σε αυτό βέβαια για εμάς δεν φταίει ο κακός εαυτός της ομάδας αλλά η σωστή αντιμετώπιση του παιχνιδιού από τους αντιπάλους του που κατάφεραν να «κλειδώσουν» το παίξιμο και τα ατού του με αποτέλεσμα να έρθουν δύο εύκολες νίκες υπέρ τους και σαφώς και η δίκαιη πρόκριση τους.

Οι αγώνες των ημιτελικών θα γίνουν Πέμπτη 2 Μαίου στiς 22:00 και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Αγγλία στην έδρα της Άστον βίλα.  

Έχουμε ευνοϊκά σημάδια στον ορίζοντα για Ευρωπαϊκή επιτέλους διάκριση που τόσα χρόνια προσδοκούμε εμείς οι φίλαθλοι και εάν παρ’ ελπίδα δεν τα καταφέρει φέτος, εάν παραμείνει ψηλά το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος, στο φετινό και πιο πάνω π.χ., σύντομα αυτή θα έρθει…

 

Φώτο: Η ομάδα του Ολυμπιακού πανηγυρίζει στην Κωνσταντινούπολη την ιστορική της πρόκριση με μπροστάρη τον τερματοφύλακα της, Τσολάκη (ERDEM SAHIN).

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ