Ένα υπέροχο γκολ του Μίκελ Μερίνο με κεφαλιά στο 119’ χάρισε στην Ισπανία μία τεράστια νίκη επί της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.) και την πρόκριση στα ημιτελικά του EURO 2024. 

Σε έναν καταπληκτικό προημιτελικό στην «MHPArena» της Στουτγκάρδης ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες, η «ρόχα» κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά την πρόκριση σε νοκ-άουτ αγώνα EURO ή Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε διοργανώτρια ομάδα, βάζοντας τέλος στην «κατάρα» που την... κυνηγούσε και πλέον βάζει πλώρη για το 4ο τρόπαιο της Ιστορίας της. 

Αυτή την φορά ο Ντιόγκο Κόστα δεν μπόρεσε να γλιτώσει την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτι και η Γαλλία επικρατώντας με 5-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) πήρε την τεράστια πρόκριση για τους ημιτελικούς του EURO 2024 και παράλληλα «εκδίκηση» για τον χαμένο τελικό του 2016 μέσα στο σπίτι της. Οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάν στις 9 Ιουλίου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο Μόναχο με το νικητή να περνά στον μεγάλο τελικό του τουρνουά!

 

Φώτο: O παίκτης της Ισπανίας Μερίνο θα πάρει την κεφαλιά, στην καρδιά της Γερμανικής άμυνας, στο 120' της αναμέτρησης και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να σημειώσει το τελικό 2 - 1 υπέρ των Ισπανών (RONALD WITTEK).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ