Τρία χρόνια μετά την παρουσία της στον τελικό του Euro 2020, η Αγγλία θα είναι ξανά παρούσα σε καταληκτικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αυτή την φορά του 2024 και εκτός του Νησιού (ο προηγούμενος είχε διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ). 

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα είναι η αντίπαλος της Ισπανίας στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (14/7) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ολλανδίας στο Ντόρτμουντ, χάρις στο γκολ του Όλι Γουότκινς στο 90+1΄. Σε τέσσερα 24ωρα θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στην προηγούμενη, αλλά και σε καμία άλλη διοργάνωση: Να πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας της!

Οι «οράνιε» λύγισαν στο φινάλε του ματς του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο στην Ιστορία τους. Η τέταρτη κόντρα τωων δύο ομάδων σε κορυφαία τουρνουά μετά το Euro του 1988 (3-1 η Ολλανδία), το Μουντιάλ 1990 (0-0) και το Euro 1996 (4-1 η Αγγλία), το συγκρότημα του Σαουθγκέιτ ήταν αυτό που χαμογέλασε στο τέλος.

Έτσι την Κυριακή στις 22:00 ώρα Ελλάδος θα απολαύσουμε στον τελικό του τουρνουά δυο παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αυτές των Αγγλίας και Ισπανίας και καλή μας απόλαυση!

 

Φώτο: Ο ποδοσφαιριστής της Αγγλίας Γουάτκινς (Watkins), στο 89:59 της αναμέτρησης, θα σουτάρει και θα σκοράρει για να δώσει τελικά την πρόκριση στην ομάδα του και να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης (GEORGI LICOVSKI).

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ