Εγκαινιάστηκε στο Διεθνές Κέντρο Βιέννης, η έκθεση για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Τα εγκαίνια της έκθεσης για «το Ολυμπιακό Ιδεώδες και την Ολυμπιακή Εκεχειρία, 776 π.Χ. – 2024: 2.800 χρόνια ιστορίας», που αποτελεί πρωτοβουλία της Ε’ Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τα 2800 χρόνια από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Διεθνές Κέντρο Βιέννης, από την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην πόλη της Αυστρίας σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γαλλίας.

Η πρώτη παρουσίαση της έκθεση, η οποία αποτυπώνει μέσα από την παρουσίαση αρχαιολογικών μαρτυριών και ιστορικών φωτογραφιών, την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, έγινε στις 26/6 στο Μέγαρο των Εθνών στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και εκτός της Βιέννης αναμένεται να παρουσιασθεί και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκθεση ξεκινά από την αρχαιότητα, συνεχίζει με την αναβίωση του Ολυμπισμού στα τέλη του 19ου αιώνα και τους πρώτους σύγχρονους Αγώνες της Αθήνας το 1896, διατρέχει τον 20ο αιώνα και καταλήγει στους τελευταίους θερινούς Αγώνες που διοργανώνονται φέτος στο Παρίσι. Στόχος της έκθεσης είναι η εκ νέου, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα διεθνή συγκυρία, ανάδειξη της διαχρονικής και οικουμενικής σημασίας των αξιών του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής εκεχειρίας, της οποίας πεμπτουσία αποτελούν το αγαθό της ειρήνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

   

Στα εγκαίνια της έκθεσης στη Βιέννη, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστρία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Βιέννη κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Γαλλίας κα Delphine Hournau-Pouëzat και η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διπλωματίας του Υπ. Εξωτερικών, πρέσβης κα Κατερίνα Κόικα η οποία είχε και την επιμέλεια των εκθεμάτων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ