Πραγματοποιήθηκε και η 7η ημέρα των πλέι άουτ της φετινής Ελληνικής SL. Μαζί με αυτήν διεξήχθει και η εξ΄αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, αυτής μεταξύ ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ στην Τούμπα και η οποία έληξε με 2 - 0 υπέρ των μαυρόασπρων και που ουσιαστικά απέκλεισε από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος τους Πειραιώτες και άφησε τον ΠΑΟΚ να περιμένει πλέον και την ΑΕΚ στα 2 παιχνίδια που απομένουν για το ποιός θα πάρει τον τίτλο φέτος... Στα δυνατά στιγμιότυπα της χθεσινής ημέρας ο αποχαιρετισμός του παίκτη του ΟΦΗ Γιαννούλη ο οποίος "κρέμασε" τα παπούτσια του και το γήπεδο του Ηρακλείου γνώρισε στιγμές δυνατής συγκίνησης.

Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα με τη σειρά που έγιναν:

Βέβαια όλα τα παιχνίδια ξεκίνησαν την ίδια ώρα για λόγους φερ πλέι αλλά η υπόθεση υποβιβασμός είχε κριθεί οπότε και μικρή η βαρύτητα του μέτρου. Εδώ επ' ευκαιρία να προτείνουμε σαν φίλαθλοι κάτι με όση δύναμη μας δίνει το βήμα αυτό. Βλέπουμε πως ο τελευταίος των πλέι οφ έχει λιγότερους βαθμούς από τον πρώτο των πλέι άουτ. ίσως θα ήταν πιο δίκαιο εαν αυτό συμβαίνει η τελική βαθμολογία να επικυρωνόταν με τη θέση της τελικής συνολικής βαθμολογίας και όχι των πλέι όφ ή άουτ. Να έβγαινε δηλαδή π.χ. φέτος ο Πανσερραικός 6ος και όχι η Λαμία αφού οι βαθμοί του είναι περισσότεροι από αυτούς της Λαμίας... Είναι ένας τρόπος να αυξηθεί και το ενδιαφέρον περισσότερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι λοιπόν Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης ήταν ένα επίσημο παιχνίδι αλλά εάν το έβλεπες μέσα Ιουλίου σαν φιλικό δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά καθώς και οι δύο ομάδες δεν είχαν να διεκδικήσουν και κάτι, περισσότερο τουλάχιστον, από αυτό που κατάφεραν μέχρι τώρα. Ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε πιο τυχερός και έβαλε ένα γκολ που του έδωσε και τη νίκη τελικά και μάλιστα ήταν και η δεύτερη του νίκη στη διαδικασία και αυτή εκτός έδρας.

Τα χάïλαïτς της αναμέτρησης

Στο Ηράκλειο της Κρήτης διεξήχθει το παιχνίδι Ο.Φ.Η. - Παναιτωλικός. Εδώ είχαμε πολλά γεγονότα δορυφορικά του παιχνιδιού και όχι τόσο για το παιχνίδι. Το πρώτο ήταν η επίσκεψη του πολύ γνωστού και κυριότερο αγαπητού Κου Πετράκη τεχνικού των Αγρινιωτών τον οποίο ο κόσμος του Ηρακλείου και πάλι υποδέχθηκε με αγάπη και καταχειροκροτήθηκε. Το άλλο ήταν ο αποχαιρετισμός του παίκτη Γιαννούλη ο οποίος σε ηλικία 36 ετών αποχαιρέτησε την ενεργό δράση και ο κόσμος του ΟΦΗ τον αποχαιρέτησε βραβεύοντάς τον και για την επιτυχημένη συμμετοχή στην ομάδα του αλλά και για την συνολική του προσφορά στο άθλημα. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές την στιγμή της αλλάγής του και ο ίδιος ξέσπασε σσε κλάμματα.... Αγωνιστικά τώρα ο Παναιτωλικός καλύτερος πηρε τους 3 βαθμούς με σκορ 1 - 2...

Τα καλύτερα του ματς

Στις Σέρρες το τελικό 2 - 0 υπέρ των γηπεδούχων δείχνει και την εικόνα του παιχνιδιού καθώς η Κηφισιά απογοητευμένη από τον υποβιοβασμό της δεν έδειξε καλύτερα απο τον Πανσερραικό και το σκορ είναι απόλυτα δίκαιο. Ο Πανσερραικός επίσης να σας πούμε οτι ήδη ψάχνει τον αντικαταστάτη του τεχνικού του Κου Γκαρσλία καθώς δήλωσε πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του στη νέα σεζόν. Κυριότερος υποψήφιος είναι ο Κος Γρηγορίου λένε οι φήμες.

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού

Στα Γιάννενα μια από τα ίδια αν και τα Γιάννενα ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης αλλά και πάλι απροσεξία και ατυχία σε επίθεση και το κυριότερο στην άμυνα τους, στέρησε από την ομάδα τους άλλη μια νίκη τιμής.  

Τα καλύτερα χάïλαïτς του παιχνιδιού

Την Κυριακή τώρα έγινε το παιχνίδι Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός στην Τούμπα, ένα παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, αλλά οι ευρωπαικές υποχρεώσεις και των δύο ομάδων οδήγησαν την διοργανώτρια αρχή στην αναβολή του προς διευκόλυνσή τους. Αυτή η αναβολή ίσως τελικά να ευνόησε τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα καθώς εχθές κέρδισε μάλλον εύκολα το παιχνίδι αυτό με 2 - 0 και έτσι παρέμεινε ζωντανός στο να κυνηγήσει μέχρι τέλους τη διεκδίκηση του τίτλου από την πρώτη μέχρι στιγμής ΑΕΚ. Ο ΟΣΦΠ από την άλλη φανερά επηρεασμένος από την Ευρωπαική του μάχη που τον έχει φέρει στον τελικό του κόνφερενς λιγκ με το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά βγαίνει νοκ άουτ απο τη διεκδίκηση του τίτλου. Έτσι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι τελικοί διεκδικητές και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος δεν έχουμε ακόμα πρωταθλητή και εμείς οι φίλαθλοι τρίβουμε τα χέρια μας για το θέαμα και το σασπενς που απολαμβάνουμε...

Τα χάïλαïτς του ματς

Την Τετάρτη ακολουθεί η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και ίσως να έχουμε πρωταθλητή ίσως και όχι...

Πάμε να δούμε τους πίνακες:

   

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

   

   

   

   

   

   

 

Φώτο: O παίκτης του ΟΦΗ Κώστας Γιαννούλης στην αρχή του παιχνιδιού με τον γιό του αγκαλιά (ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ).

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ