Υποβλήθηκε στην Ευρωπ. Επιτρ. το ελληνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη Νέα ΚΑΠ 2023-'27

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επίσημη διαπραγμάτευση και έγκριση υποβλήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου το ελληνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ελληνικός φάκελος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη στρατηγική δήλωση, τη SWOT ανάλυση και την εκτίμηση των αναγκών, τη στρατηγική παρέμβασης και το πλάνο δεικτών, τη συνοχή και τη συμπληρωματικότητα της στρατηγικής, τα κοινά στοιχεία των παρεμβάσεων, τις παρεμβάσεις, τον χρηματοδοτικό πίνακα, το σύστημα διακυβέρνησης και συντονισμού, το AKIS και το σχεδιασμό για την ψηφιοποίηση της ελληνικής Γεωργίας, καθώς και τα απαραίτητα, από τον κανονισμό, παραρτήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, το Στρατηγικό Σχέδιο ακολουθεί το κοινό, για όλα τα κράτη μέλη, υπόδειγμα περιεχομένου και δομής καθώς και τους περιορισμούς χαρακτήρων της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Τέλος, όπως αναφέρεται, το κείμενο αφορά στην πρόταση της χώρας για το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 και όχι στο εγκεκριμένο κείμενο, το οποίο θα προκύψει μετά από διαπραγματεύσεις με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πλήρες κείμενο για το Στρατηγικό Σχέδιο για την νέα ΚΑΠ είναι αναρτημένο στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://agrotikianaptixi.gr/el/κείμενο-συνημμένα-παα/σχεδιασμός-σε-εθνικό-επίπεδο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ