Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό οδοιπορικό στη φύση και τα προσκυνήματα της Πιερίας

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης του υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024», το Νομισματικό Μουσείο, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, μέσα από την πολυθεματική έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο του Ολύμπου, του παγκόσμιου μνημείου φύσης και πολιτισμού, τον πεδινό και παραθαλάσσιο ορίζοντα, τα προσκυνήματα και τους λατρευτικούς χώρους, τα σπουδαία ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς, τα έθιμα των κατοίκων και τις παραγωγικές τους δραστηριότητες.

Τα έργα της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό οδοιπορικό εικοσιπέντε προσκεκλημένων φωτογράφων της κοινότητας «Greek Instagramers Events» στο πλαίσιο της δράσης «#My_Olympus_Riviera», με σκοπό την τουριστική προβολή και ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς που προσφέρει η περιοχή της Πιερίας.

Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 27-5-2024, με ωράριο λειτουργίας, Δευτέρα και Τετάρτη τις ώρες 8:30 έως 15:30 και Πέμπτη έως Κυριακή τις ώρες 8:00 έως 20:00. Την ημέρα Τρίτη κλειστά.

   

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι φωτογράφοι:

Έλλη Αγιαννίδη, Νάνσυ Ανδριτσοπούλου, Γιώργος Βέργαδος, Ηλίας Γεωργουλέας, Ασημίνα Δεληλάμπρου, Χριστίνα Δεμερτσίδου, Δημήτρης Κοντοδημητρόπουλος, Αργυρώ Κουνάδη, Ιφιγένεια Κρικέλη, Μαρία Μαζάρου, Αργυρώ Μανώλη, Κούλα Μελαχροινάκη, Μπάμπης Γκιριτζιώτης, Ράνια Μπίνου, Χρήστος Όρλης, Νίκος Παραπονιάρης, Ιωάννα Πλατανησιώτη, Εμμανουήλ Πόζος, Βάσω Πώχου, Βασίλης Στεργιόπουλος, Αλεξάνδρα Στεφανίδου, Χαρά Συνδικιώτου, Ρούλα Τσάμη, Αναστασία Χατζηπέτρου, Γιάννης Χούσος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ε. Μ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ