Το Σάββατο 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης της Καλύτερης Ταινίας Τσέπης 2023 στον Κινηματογράφο Άστορ. Παρουσιάστηκαν οι 16 διαγωνιζόμενες ταινίες και οι δημιουργοί τους και στην συνέχεια το κοινό απόλαυσε την προβολή τους στη μεγάλη οθόνη.

   

Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους βάσει online ψηφοφορίας και αναδείχθηκε νικήτρια Ταινία Τσέπης για το 2023 είναι «Η Συνάντηση» των Αδαμάντιου Αναστασιάδη και Αδαμαντίας Πιλισσά, με θέμα την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που διαταράσσεται από ένα απρόοπτο γεγονός. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού - Samsung, που συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ. Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Φρέρης, Marketing Manager του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas.

   

Η Συνάντηση | Ταινίες Τσέπης

Όλοι/ες οι φιναλίστ βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με ένα βραβείο - ειδικά σχεδιασμένο για το Eπίσημο Διαγωνιστικό τμήμα των Tαινιών Τσέπης.

Ακολούθησε πάρτυ στο φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ.

   

Δείτε τις 16 φιναλίστ ταινίες.

Λόγω της θερμής συμμετοχής στην πρώτη διοργάνωση Ταινίες Τσέπης, το περιοδικό Cinematek τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει μία επιπλέον λίστα ταινιών οι οποίες θα προβληθούν στο Cinematek.gr και θα αποτελέσουν μια ευρύτερη επιλογή Ταινιών Τσέπης εκτός συναγωνισμού, ώστε να αποκτήσουν την ορατότητα που αξίζουν.

Οι ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ ανανεώνουν το ραντεβού με τους δημιουργούς για το 2024, όπου και θα ανακοινωθεί το θέμα του δεύτερου Mobile Film Contest. Μείνετε συντονισμένοι/ες/α!

Oι ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Στην πρώτη διοργάνωση έγινε ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ή οπτικά δοκίμια γυρισμένες με αποκλειστική χρήση κινητού. Το θέμα της πρώτης αυτής διοργάνωσης ήταν “ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ”.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ: open call 2023

Υποβλήθηκαν περισσότερες από 200 ταινίες! Επιλέχθηκαν 16 ταινίες για το διαγωνιστικό, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσει ελεύθερα online για 15 μέρες και να ψηφίσει την δική του αγαπημένη.

Ο διαγωνισμός Ταινίες Τσέπης πλαισιώθηκε με masterclass, workshop και video tutorial επιμελημένα από τους επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες, Άρτεμις Αναστασιάδου, Θανάση Νεοφώτιστο, Δημήτρη Ζάχο, Κωνσταντίνο Σαμαρά, Δάφνη Χαιρετάκη και τους Samsung Galaxy Trainers από την Samsung Electronics Hellas, Θοδωρή Πετρόπουλο και Άννι Τζήλιου, που υποστήριξαν και καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να γυρίσουν μια ταινία με συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Τα masterclass πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο στον κινηματογράφο Άστορ, όπου βιντεοσκοπήθηκαν και είναι πλέον διαθέσιμα online. Δείτε τα εδώ.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για τις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ συντονιστείτε στο site μας Cinematek.gr, στις σελίδες μας στα social media: Facebook, Instagram, και στο κανάλι μας στο Youtube

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ: 1st Mobile Film Contest

6.3 – 27.5.23

Χορηγός Βραβείου Κοινού: Samsung

Διοργάνωση: Cinematek

Cinematek.gr/tainies-tsepis

Cinematek.gr/tainies-tsepis-diagonismos

Υπεύθυνη Eπικοινωνίας  & Γραφείου Τύπου:

Κατερίνα Π. Τριχιά - katerina.p.trichia@gmail.com

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ