ΠτΔ: Ένα χρόνο μετά, η τραγωδία των Τεμπών πληγώνει και θυμώνει την κοινωνία

Με ανακοίνωση της Προεδρείας της Δημοκρατίας, η Κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα τρένων στην περιοχή των Τεμπών ένα χρόνο μετά. Ένα δυστύχημα που βύθισε την χώρα στο πένθος με τον άδικο χαμό 57 ψυχών, των περισσοτέρων από αυτών νέων φοιτητών και με ηλικία από 18 χρονών!

Η ΠτΔ αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός μνημονεύοντας τις χαμένες ψυχές και τις οικογένειές τους που έζησαν αυτήν την τραγωδία. Είπε πως τα λόγια δεν φτάνουν για να επουλώσουν τις πληγές και επανέλαβε πως χρέος της πολιτείας πλέον είναι η δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες και οι τώρα υπεύθυνοι έχουν την υποχρέωση να μεριμνήσουν ούτως ώστε να μη ξαναζήσουμε στη χώρα μας άλλη τέτοια τραγωδία.

Όλη η δήλωσή της:

"Ένα χρόνο μετά, η τραγωδία των Τεμπών πληγώνει και θυμώνει την κοινωνία. Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, των επιβατών που έζησαν την φρίκη εκείνης της νύχτας. Τα λόγια δεν μπορούν να επουλώσουν το τραύμα. Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών."

 

Κ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ