Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα ταυτίζεται με τους συμμάχους και εταίρους στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, αλλά είναι κι ένας αξιόπιστος και έντιμος συνομιλητής της Ρωσίας

"Η Ελλάδα ταυτίζεται με τους συμμάχους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά από την άλλη πλευρά είναι ένας αξιόπιστος και έντιμος συνομιλητής με τη Ρωσία", δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, αναφερόμενος στην κρίση στην Ουκρανία.

Αυτό έχει αναδειχθεί από το γεγονός ότι μέσα σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα καυτή σε ότι αφορά την εξέλιξη της κρίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Μόσχα με τον κ. Λαβρόφ, είπε και σημείωσε πως "η Ρωσία αναγνωρίζει τον ρόλο του έντιμου συνομιλητή στην Ελλάδα, χωρίς να παραβλέπει και το γεγονός ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ". Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι "σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δυνατή απειλή ή κίνδυνο που θα προκύψει από μια δυσάρεστη εξέλιξη στην Ουκρανία, την οποία όλοι απευχόμαστε".

Νευρικότητα της Τουρκίας

Σε ερώτηση για την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας ο κ. Οικονόμου απάντησε πως "ο καθένας καταλαβαίνει ότι η εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αντανακλά τη νευρικότητά της για τη μεγάλη ενίσχυση του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας μας το τελευταίο διάστημα", ενώ για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας σημείωσε: "Η άμυνα της χώρας είναι και προτεραιότητα και αυτοσκοπός και αυτό οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Και πρέπει να είναι έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις παρά το γεγονός ότι, δυστυχώς, υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες για πρώτη φορά ούτε τις δαπάνες του υπουργείου Εθνικής υπέγραψαν, ούτε ψήφισαν μεγάλες και κεφαλαιώδους σημασίας για την ασφάλεια της χώρας συμφωνίες".

"Ο κ. Κύρτσος διεγράφη επειδή δυσφημούσε την Ελλάδα στο εξωτερικό"

Σχετικά με την διαγραφή του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "δεν διαγράφτηκε επειδή μιλούσε έντονα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά διότι υιοθετώντας μια ρητορική και επιχειρήματα τα οποία είναι τελείως ξένα προς την πραγματικότητα δυσφημούσε την πατρίδα μας στο εξωτερικό" και συνέχισε: "Εάν κάποιος θέλει να ισχυρίζεται στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη ή ότι η χώρα λειτουργεί στα πρότυπα και στα μοντέλα άλλων χωρών που εν πάση περιπτώσει δεν έχουν διαγράψει και τις καλύτερες επιδόσεις σε ότι αφορά τον σεβασμό της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας των θεσμών και της δικαιοσύνης μπορεί να το κάνει χωρίς τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ δεν τον ψήφισε για να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση αυτή είναι ανεκτική και στη διαφορετική άποψη, είναι απολύτως ανεκτική και στην κριτική".

Σε ότι αφορά στο γεγονός ότι στο εξής μια φορά το μήνα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τόνισε πως δεν θα αφαιρεθεί από την Αθήνα, αλλά τη συγκεκριμένη εβδομάδα θα προστεθεί ως τρίτη ενημέρωση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Ρούμπος

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ