«Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει υπάρξει θέμα για το οποίο δεν έχει ακολουθήσει την «πεπατημένη της κινδυνολογίας».

«Τρία χρόνια τώρα ζητάτε εκλογές. Ζητήσατε και σήμερα, επεκτείνοντας μάλιστα το αίτημα σας και για τη Βενεζουέλα. Εκεί μπορεί να γίνουν πιο γρήγορα. Στην Ελλάδα πάντως θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας

«Θα πέσετε για άλλη μια φορά στην παγίδα που πάτε να στήσετε στην κυβέρνηση» είπε ο πρωθυπουργός από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει θέμα για το οποίο δεν έχει ακολουθήσει την πεπατημένη της κινδυνολογίας. «Ακόμη και για τον κρίσιμο τομέα της υγείας και την εποχική γρίπη κινδυνολογείτε», είπε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΝΔ στα θύματα της γρίπης, η οποία προκάλεσε και παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

«Σας απάντησε με την πρέπουσα σοβαρότητα ο υπουργός Υγείας», είπε αναφορικά με την παρέμβαση που ζήτησε και έκανε προηγουμένως ο κ. Ξανθός. Ο πρωθυπουργός απέρριψε παράλληλα τη θέση που είχε εκφράσει προηγουμενώς ο κ. Μητσοτάκης για τον αριθμό των κλινών στα νοσοκομεία, επί των οποίων προέβη σε σύγκριση.

 
«Η επιλογή της Βόρειας Μακεδονίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ είναι δημοκρατικό δικαίωμα της εκλεγμένης τους κυβέρνησης και αποτελεί ταυτόχρονα και επιλογή να γίνει μια στρατιωτικά σύμμαχος χώρα με την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σεβόμαστε την επιλογή τους και όχι μόνο δεν τους εμποδίζουμε αλλά δηλώνουμε ότι θα είμαστε εμείς οι γείτονές τους αυτοί που θα τους καθοδηγήσουμε, θα τους εκπαιδεύσουμε και θα τους βοηθήσουμε με υλικό και τεχνογνωσία, σε αυτή τους την επιλογή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Την επόμενη των εκλογών θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε στο κόμμα σας και τον λαό πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει. Έχετε πέσει μέσα σε όλες τις παγίδες που έχετε στήσει», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αξιολογήσεις, στο θέμα των συντάξεων, στο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο, το θέμα της εξόδου της χώρας στις αγορές.

«Έχουν διαψευστεί όλα τα αφηγήματα σας. Τα περί "σικέ διαζυγίου" με τον κ. Καμμένο, που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, μετά έγινε από εκείνον "εκβιαστικό διαζύγιο"», ανέφερε.

«Τα εθνικά θέματα είναι ένα πεδίο στην πολιτική αντιπαράθεση που για χρόνια όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, πορεύθηκαν με ευθύνη και σύνεση», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι φυσικά και υπάρχουν διαφορές, που προκύπτουν από την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα κάθε παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ