Τα… νταούλια που βαρά ο Πάνος Καμμένος κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να «χορεύει» στους ρυθμούς του, με συνέπεια στο Μέγαρο Μαξίμου να θεωρούν ότι ο πρώην κυβερνητικός τους εταίρος θα κάνει πολιτικά τα πάντα ώστε να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά και να καταφέρει να μπει στη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε τη νοσηρότερη περίοδο των τελευταίων ετών, η οποία φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού διότι οι συναλλαγές είναι πάνω στο τραπέζι: οι εκβιασμοί, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αιχμές και τα αλληλοκαρφώματα.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα η κυβέρνηση αναζητά διέξοδο, καθώς καταλαβαίνει πολύ καλά ότι πλήττεται σφόδρα από τις επιθέσεις που εξαπολύει ο πρώην υπουργός Άμυνας. Το σχέδιο που επεξεργάζεται για να σταματήσει ο Πάνος Καμμένος να ρίχνει… λάδι στη φωτιά είναι συγκεκριμένο και εξαρτάται από το αν τελικά ο κ. Βούτσης, που δεν διατηρεί καθόλου καλές σχέσεις με τον Π. Καμμένο, δεχτεί τις νουθεσίες του Μεγάρου Μαξίμου και ρίξει νερό στο κρασί του αλλάζοντας τον κανονισμό της Βουλής.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση φαίνεται πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Και αυτό γιατί δεν είναι απόλυτα ευκρινές αν τελικά ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει το χατίρι του Πάνου Καμμένου και να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ή εάν θα αποφασίσει να κοντράρει μέχρι τέλους τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ευάγγελος Γιακουμής , CNN Greece

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ