«Πρεμιέρα» στις 22 Απριλίου, ανήμερα της Μεγάλης Δευτέρας, θα κάνει η διαδικασία της Προανάρτησης πινάκων, από το Κτηματολόγιο, για τον δήμο Αθηναίων.

Υπολογίζεται ότι η Προανάρτηση των πινάκων και των διαγραμμάτων αφορά πάνω 720.000 ακίνητα.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς είναι ο μόνος τρόπος διασφάλισης ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα εγγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές περιπέτειες και ταλαιπωρία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», κατά το στάδιο της προανάρτησης οι 550.000 ιδιοκτήτες των παραπάνω ακινήτων -που έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008- εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Ερχονται SMS και email από το Κτηματολόγιο

Ο Γιώργος Δημητρίου, εκ των στελεχών του Κτηματολογίου και συντονιστής της κτηματογράφησης της Αθήνας, δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ότι ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν ενημερωτικά SMS και email για την έναρξη της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και ελεγχθεί από τον ανάδοχο, όπως χαρακτηρίζεται το Κτηματολόγιο, θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου.

«Αυλαία» στις 22 Ιουνίου 2019

Η εφαρμογή για την Προανάρτηση στο Κτηματολόγιο θα ανοίξει στις 22 Απριλίου 2019 ενώ -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- θα ολοκληρωθεί, με το κλείσιμο της σχετικής πλατφόρμας, στις 22 Ιουνίου 2019.

Μόλις ολοκληρωθεί η Προανάρτηση και η επαλήθευση των εγγράφων και αιτημάτων επανεξέτασης στοιχείων, κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει σε επόμενο στάδιο η διαδικασία της Ανάρτησης.

https://www.aftodioikisi.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ