Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Δελτίο Τύπου

Από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.

Ο ΓΓ της ΚΕ, καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, σημείωσε εξαρχής πως το ΚΚΕ έκανε άμεσα δεκτό το αίτημα των σωματείων τους για συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της λήξης των συμβάσεων εργασίας πολλών εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 31/12. Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, με σύγχρονα δικαιώματα, όπως επίσης πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης των μονάδων της ΛΑΡΚΟ για την ομαλή επαναλειτουργία της. Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη ΛΑΡΚΟ και που όσο καθυστερούν δημιουργούν ανασφάλεια και ανησυχία στους εργαζόμενους, ιδίως όσο πλησιάζει το τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σαφή θέση για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που λήγουν στις 31 Δεκέμβρη, όσο και για την πορεία απαξίωσης και εγκατάλειψης που έχουν μπει οι εγκαταστάσεις και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

ΑΘΗΝΑ 20/11/2023 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ