Η συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - Σ.Ε.Γ.Ε. με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη διεξαγωγή της ετήσιας γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΓΕ, πρώτο σημείο αναφοράς θα είναι η υποστήριξη της πρωτοβουλίας #kamiamoni με τοποθέτηση χειροποίητων προϊόντων καλλιτεχνών της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης #ForMe, σε δωμάτια ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την προώθησή τους, ώστε τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για την υποστήριξη και την παροχή βραχυχρόνιας στέγασης και ευκαιριών εύρεσης εργασίας σε γυναίκες που έχουν βιώσει κάθε μορφή βίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία για την Πρόληψη της Βίας στο Εργασιακό Περιβάλλον, (υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις άνω των 20 εργαζομένων να υιοθετήσουν πολιτικές ισότητας και εξάλειψης κάθε είδους παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο) ο ΣΕΓΕ σε συνεργασία με την ΠΟΞ, θα προσφέρει στα μέλη της ομοσπονδίας τη δημιουργία Πλάνου Ισότητας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και τη συμμόρφωση τους με το νέο Εργασιακό Νόμο 4808/2021.

«Η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην επαγγελματική ιεραρχία και στην ανάληψη θέσεων ευθύνης, αποτελεί την πυξίδα με την οποία πορεύεται η ΠΟΞ και δυναμώνει, εδώ και 73 χρόνια. 'Αλλωστε, αρκετά από τα μέλη μας είναι πετυχημένες γυναίκες - επιχειρηματίες που μετέχουν στις διοικήσεις της ΠΟΞ και των κατά τόπους ενώσεων. Ο κλάδος μας είναι περήφανος γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν κάνει διακρίσεις, ενώ προσφέρει καλοπληρωμένες δουλειές και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για όλους, εξασφαλίζοντάς τους ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον εργασίας. Είμαστε ανοιχτοί να προωθήσουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενισχύει την αλληλεγγύη, την ισότητα και στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.

«Ο συνδυασμός της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της αλληλεγγύης θα πρέπει να είναι ορατός και με ισότιμη μεταχείριση. Μέσω αυτής της αναπτυσσόμενης συνεργασίας μας με την ΠΟΞ θα προωθήσουμε τη δράση #kamiamoni, τις κοινές μας προσπάθειες και την αμοιβαία υποστήριξη των φορέων μας, καθώς ο τουρισμός ταιριάζει στις γυναίκες και αναδεικνύει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα τους», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση.

 

Φώτο: Η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Κα Λίνα Τσαλταμπάση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ