Στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέρος της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση Novartis.

Πρόκειται για έναν ογκωδέστατο φάκελο, που έφτασε στη Βουλή προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας».

Ο φάκελος θα πρωτοκολληθεί και στη συνέχεια αντίγραφό του θα διανεμηθεί στον βουλευτή της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργό και τα κόμματα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία και θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δίνεται ο λόγος, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή στον οποίο αφορά η αίτηση και στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή στους αναπληρωτές τους.

Με ονομαστική ψηφοφορία η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ. Σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του θα αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης.

Το πολιτικό «θερμόμετρο» ανέβηκε χτες, με την κυβέρνηση να μιλά για σκάνδαλο και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «σκευωρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, τα οποία θα κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά περίσταση.

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος ενός πολιτικού προσώπου -του Ανδρέα Λοβέρδου- για την περίοδο 2011-2012. Έτσι, ζητείται η άρση της ασυλίας του προκειμένου να κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση.

Παράλληλα, στο αρχείο τίθεται η υπόθεση τόσο για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο όσο και για τους Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την επιφύλαξη πως μπορεί να υπάρξουν νεότερα στοιχεία στο μέλλον.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα: τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ