Ο τουρισμός και τα ταξίδια αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του πλανήτη και οι αριθμοί τα λένε όλα.
Η ετήσια έρευνα του World Travel & Tourism Council έδωσε στο φως της δημοσιότητας κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον παγκόσμιο τομέα του τουρισμού και το πώς μεταφράζεται σε οικονομικά μεγέθη σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2018 ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 3,9% συμβάλλοντας με 8,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία και 319 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον πλανήτη. Τα επόμενα 10 χρόνια, μάλιστα, αναμένονται 100 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, ενώ το 2029 οι θέσεις εργασίας στο κομμάτι του τουρισμού αναμένεται να φτάσουν τις 421 εκατομμύρια θέσεις.

Ο μοναδικός τομέας που ξεπερνούσε τον τουρισμό σε ανάπτυξη το 2018 ήταν η βιομηχανική παραγωγή, που σημείωσε 4%, ενώ σημειώνεται ότι ο τομέας του τουρισμού σημείωσε ταχύτερη αύξηση απ’ ό,τι η παγκόσμια οικονομία για 8η χρονιά και προσφέρει 1 στις 5 νέες θέσεις εργασίας.Στις πρώτες 15 χώρες με τη μεγαλύτερη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού στο ΑΕΠ παρουσίασε η Τουρκία με 15%, η Κίνα με 7,3%, η Ινδία με 6,7% και η Ταϊλάνδη με 6%.

https://www.clickatlife.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ