Μέρος των ψηφοδελτίων για τις επικείμενες εκλογές έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.

"Την ώρα που η κυβέρνηση- κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών" αναφέρει σε ανακοινωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις των νεών γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Ενόψει αυτών των ανακοινώσεων η ΝΔ δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ.

Πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους.

Μεταξύ αυτών οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός που θα πολιτευτούν στο Νότιο Τομέα της πρώην Β Αθηνών και το Βόρειο Τομέα αντίστοιχα.

Παραμένει στη θέση της η εκπρόσωπος τύπου Μαρία Σπυράκη όπως και η αναπληρώτρια Σοφία Ζαχαράκη και την επικοινωνιακή "τρόικα" της ΝΔ θα συμπληρώσει ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης (think tank) της Αννας Διαμαντοπούλου ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που το φθινόπωρο είχε αναλάβει γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ανακοινώθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, που θα πολιτευτεί στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Και από τους συμβουλους του προέδρου της ΝΔ, ο Αγγελος Συρίγος στην Α Αθηνών, ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα, ο Σπήλιος Λιβανός και ο Βασιλης Φεύγας στην Αιτωλοακαρνανία. Εκ παραδρομής αρχικώς δεν συμπεριλήφθη στη λίστα ο αναπληρωτης Γραμματεας Επιστημονικών Φορέων Γιάννης Καλλιανος που θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Παράλληλα η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της της πρώην Β Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Από τους εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β' Αθήνας, ως γνωστόν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα ειναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή. Στο Βορειο Τομέα θα πολιτευτούν οι αντιπρόεδροι Κωστης Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο Νότιο Τομέα ο Νίκος Δένδιας, η Σοφία Βούλτεψη και η Άννα Καραμανλή. Στο Δυτικό Τομέα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σπάει ομως και το υπόλοιπο Αττικής με τους Γιώργο Βλάχο, Μάκη Βορίδη και Γεωργία Μαρτίνου να πολιτεύονται στη νέα περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και το Θανάση Μπουρα στη νέα περιφέρεια Δυτικής Αττικής.

Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Σαμαρά, η Νίκη Κεραμέως θα δώσει τη μάχη του σταυρού στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Βασίλης Οικονόμου στην περιφέρεια Αττικής, ο Δημήτρης Σταμάτης στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο Θόδωρος Φορτσάκης στην Α Αθηνών.

Στο ευρωψηφοδέλτιο τελικά θα συμπεριληφθεί η προερχόμενη από το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης στο Νότιο Τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη Λάρισα και ο Ιάσων Φωτήλας στην Αχαϊα.

Τη μάχη της ευρωβουλής θα δώσει σημειωτέον και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωστας Δέρβος, ο οποίος ωστόσο δεν ανακοινωθηκε σήμερα.

Βίκυ Σαμαρά/news24/7

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ