Ντερ Λάιεν: «Η πυρκαγιά στη Μόρια ήταν μια υπενθύμιση της ανάγκης για δράση»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμφωνήσει σε ένα σύστημα διαχείρισης των μεταναστών μακροπρόθεσμα, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η πρόσφατη πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια ήταν «μια έντονη υπενθύμιση» της ανάγκης για δράση.

«Η μετανάστευση είναι περίπλοκη, το παλιό σύστημα για την αντιμετώπισή της στην Ευρώπη δεν λειτουργεί πλέον» σημείωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πριν από την παρουσίαση του νέου σχεδίου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Το μεταναστευτικό μπορεί να διευθετηθεί μόνο σε επίπεδο ΕΕ, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας

Η Γαλλία επιθυμεί μεγαλύτερη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» για την επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου καθώς και για τις «επιστροφές» των μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, καθώς οι Βρυξέλλες παρουσιάζουν τη μεταρρύθμισή τους για το ακανθώδες μεταναστευτικό θέμα.

«Το μεταναστευτικό διευθετείται μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, πριν από την πολλάκις αναβληθείσα παρουσίαση του «νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πέντε χρόνια μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, αυτό προβλέπει «έναν υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης» όλων των χωρών της ΕΕ προς τις χώρες πρώτης εισόδου μεταναστών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Μάλτα, όταν οι τελευταίες τελούν «υπό πίεση».

«Επιθυμούμε μια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει λόγος μόνο η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία, γενικά μιλώντας, μαζί με την Ελλάδα, να μοιράζονται αυτή την αλληλεγγύη», δήλωσε, εξηγώντας πως οι δεσμεύσεις για επανεγκατάσταση στην Ευρώπη πρέπει να μοιραστούν από «ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το νέο ευρωπαϊκό κείμενο, που θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων για «μερικούς μήνες», σύμφωνα με τον Νταρμανέν, προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση του κανονισμού του Δουβλίνου, βασικού συστατικού του παρόντος συστήματος, που αποκρυστάλλωσε τις εντάσεις εναποθέτοντας στην πρώτη χώρα εισόδου των μεταναστών την ευθύνη [διαχείρισης] του αιτήματος ασύλου τους.

Πρέπει να «σταματήσουμε το Δουβλίνο», έναν μηχανισμό που «δεν λειτουργεί καλά», είπε. «80.000 αιτήσεις ασύλου στη Γαλλία το 2015, 135.000 πέρυσι. Αν δεν έχουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση και κάθε χώρα κάνει αυτό που επιθυμεί στη γωνιά της, θα έχουμε δυσκολία στην επεξεργασία αυτών των αιτημάτων ασύλου», είτε αυτό πρέπει να γίνει «γρήγορα, γιατί το οφείλουμε στους αιτούντες άσυλο» είτε συνίσταται «στην επιστροφή» για εκείνους που απορρίπτεται η αίτησή τους, συνέχισε ο Νταρμανέν, επιμένοντας στο γεγονός πως η Γαλλία αποτελεί συχνά μια χώρα «δεύτερου αιτήματος».

«Αυτό εξηγεί γιατί η Γαλλία καταγράφει μια πολύ ισχυρή αύξηση» των αιτημάτων ασύλου τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε.

Το 2019, οι μετανάστες αυτοί που πέρασαν από μια πρώτη ευρωπαϊκή χώρα προτού έρθουν να υποβάλουν την αίτησή τους για άσυλο αλλού στην Ευρώπη ήταν 35.000 σε σύνολο 138.000 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί ως εκ τούτου οι αιτούντες καθεστώς πρόσφυγα να μπορούν να καταθέσουν το αίτημα ασύλου τους για τη Γαλλία απευθείας στις μεσογειακές χώρες, «αλλά να μείνουν στην Ισπανία ή στην Ιταλία στα κέντρα υποδοχής» εν αναμονή μιας απάντησης.

Το σκάφος Alan Kurdi γερμανικής ΜΚΟ στο οποίο επιβαίνουν περίπου 100 μετανάστες κατευθύνεται προς τη Γαλλία

Το σκάφος Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, το οποίο διέσωσε 133 μετανάστες στη θάλασσα το περασμένο Σάββατο, κατευθύνεται προς το λιμάνι της Μασσαλίας στη Γαλλία αφού απέτυχαν οι προσπάθειές του να φθάσει τις ιταλικές ακτές, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ.

«Η αδράνεια των ιταλικών και γερμανικών αρχών μας ανάγκασαν σε αυτό το μέτρο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Γκόρντεν Ίσλερ.

Έτσι από χθες, Τρίτη, το βράδυ το Alan Kurdi κατευθύνεται προς το λιμάνι της νότιας Γαλλίας όπου αναμένεται «όπως είχε προβλεφθεί να προχωρήσει προς την αλλαγή πληρώματος και να προετοιμαστεί για μια νέα παρέμβαση» στην ανατολική Μεσόγειο, διευκρίνισε η Sea-Eye, μια ΜΚΟ με έδρα το Ράτισμπον, στη Βαυαρία (Γερμανία).

Χθες το πρωί, οι ιταλικές αρχές απομάκρυναν δύο γυναίκες, έναν άνδρα και πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα μωρό πέντε μηνών, ανέφερε η Sea-Eye, που προσθέτει στο Twitter πως 125 άνθρωποι βρίσκονται ακόμη προσώρας πάνω στο σκάφος.

Το Sea Eye εξηγεί πως μέχρι χθες βράδυ, «κανένα ευρωπαϊκό επιχειρησιακό κέντρο διάσωσης δεν είχε αναλάβει τον συντονισμό για τους διασωθέντες που βρίσκονται πάνω στο Alan Kurdi», με τους Ιταλούς να παραπέμπουν κυρίως στη Γερμανία, χώρα προέλευσης της ΜΚΟ.

Η τελευταία επανέλαβε χθες βράδυ τις κλήσεις της στα επιχειρησιακά κέντρα της Ιταλίας, της Μάλτας, της Γερμανίας και της Γαλλίας καθώς και στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, «αλλά κανένα δεν απάντησε», υπογραμμίζει η Sea-Eye.

Το 2020 έχει σημαδευτεί από μια εκ νέου αύξηση των προσπαθειών διάπλου της κεντρικής Μεσογείου, της πιο φονικής διαδρομής στον κόσμο για τους μετανάστες και πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη Λιβύη και τη γειτονική Τυνησία.

Από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα τέλη Ιουλίου, οι προσπάθειες διάπλου με σημείο αναχώρησης τη Λιβύη αυξήθηκαν κατά 91% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, κάτι που σημαίνει πως 14.481 άνθρωποι ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι. Εκείνοι που αναχώρησαν από την Τυνησία έφθασαν τους 10.174, καταγράφοντας αύξηση 462%.

Τουλάχιστον 300 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος στην πραγματικότητα, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/Ειρήνη Ζαρκαδούλα/ΒΧ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ