Ντερ Λάιεν: "Αν βρισκόμαστε στο δρόμο είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA..."

"Αν βρισκόμαστε στο δρόμο για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την πανδημία, είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA που έχουν αναπτυχθεί από Ευρωπαίους επιστήμονες», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, μέσω τηλεδιάσκεψης.

"Η ανάπτυξη αυτών των εμβολίων οφείλεται στις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε, όπως η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της επιστήμης και οι ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι με τα εμβόλια αυτά «σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό, από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Κάνοντας έναν απολογισμό, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η ΕΕ έχει παραδώσει συνολικά 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων στους πολίτες της, ενώ πάνω από το 80% των ενηλίκων στην Ευρώπη είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, ωστόσο, στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ, λέγοντας: «αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι είμαστε η μόνη περιοχή στον κόσμο που συνέχισε να εξάγει ή να κάνει δωρεές σε άλλες χώρες». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δόσεις που παρασκευάστηκαν στην Ευρώπη έχουν παραδοθεί σε 150 χώρες. Σημείωσε, τέλος, ότι η βιομηχανία στην Ευρώπη παράγει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε μήνα.

 

Φώτο: Αρχειου

ΑΠΕ-ΜΠΕ - της Μαρίας Αρώνη

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ