"Αν βρισκόμαστε στο δρόμο για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την πανδημία, είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA που έχουν αναπτυχθεί από Ευρωπαίους επιστήμονες», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, μέσω τηλεδιάσκεψης.

"Η ανάπτυξη αυτών των εμβολίων οφείλεται στις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε, όπως η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της επιστήμης και οι ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι με τα εμβόλια αυτά «σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό, από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Κάνοντας έναν απολογισμό, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η ΕΕ έχει παραδώσει συνολικά 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων στους πολίτες της, ενώ πάνω από το 80% των ενηλίκων στην Ευρώπη είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, ωστόσο, στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ, λέγοντας: «αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι είμαστε η μόνη περιοχή στον κόσμο που συνέχισε να εξάγει ή να κάνει δωρεές σε άλλες χώρες». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δόσεις που παρασκευάστηκαν στην Ευρώπη έχουν παραδοθεί σε 150 χώρες. Σημείωσε, τέλος, ότι η βιομηχανία στην Ευρώπη παράγει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε μήνα.

 

Φώτο: Αρχειου

ΑΠΕ-ΜΠΕ - της Μαρίας Αρώνη

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ