Την απομάκρυνση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα από τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς ζητεί η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το οποίο όπως επισημαίνει, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον κ. Πετσίτη. 

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη αναφέρει χαρακτηριστικά:  
«Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση Γενική Γραμματέας κατά της διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα εκπροσωπούσε παράλληλα και τον ειδικό στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου, επιβεβαιώνει πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Μαξίμου με τον διαπλεκόμενο δικηγόρο» και συνεχίζει:  
 
«Ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ο Αρτεμίου που τον χρηματοδοτούσε από την Κύπρο, τα ταξίδια του με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι όλα κομμάτια της ίδιας σκοτεινής υπόθεσης».

Όπως τονίζει η κ. Ζαχαράκη η κ. Ξεπαπαδέα «πρέπει σήμερα κιόλας να απομακρυνθεί από τη θέση της και οι κ. Τσίπρας και Παππάς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο»

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ξεπαπαδέα καταγγέλει ως συκοφαντικό το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και κάνοντας λόγο για πολιτικά υποκινούμενη προσπάθειά σπίλωσής της προαναγγέλει την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη. 

Από την πλευρά της ωστόσο η εφημερίδα απαντά ότι με την ανακοίνωση η Γενική Γραμμετέας καταπολέμησης της Διαφθοράς επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διορισμένη από τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία. Αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία

naftemporiki.gr  

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ