Άλλους δύο υποψηφίους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Γιώργο Αμυρά και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, Τέτα Διαμαντοπούλου.

 

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» δηλώνει ο Γιώργος Αμυράς, που γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019, λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές του φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή της χώρας, στοχεύοντας σε μια Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ηθική και τις μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της πολιτικής: οικονομία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη» αναφέρει με τη σειρά της η οδοντίατρος Τέτα Διαμαντοπούλου, που γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1972. Εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, απ’ όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της το 1986. Παράλληλα, μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα βιοϋλικών του Πανεπιστημίου University of Southern California (USC) ΗΠΑ. Έλαβε το διδακτορικό της στην Οδοντική Χειρουργική από το ΕΚΠΑ το 1991. Από το 1995 εργάστηκε ως οδοντίατρος στον νεοσύστατο τότε ΟΚΑΝΑ, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Σωματικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ενεργούς χρήστες. Από το 2013 έως το 2018 υπηρέτησε ως η πρώτη Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών της Ελλάδας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Οριζόντια Ομάδα Ναρκωτικών του Συμβουλίου της Ε.Ε (HDG). Υπήρξε επίσης αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας (2012-2014).

https://www.naftemporiki.gr/

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ