Συνέντευξη στην εκπομπή «Open Mind» και την Ελλη Στάη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε μεταξύ άλλων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις Εκλογές 2019, την σύζυγό του και τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Στο πρώτο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν τη μετάδοση της συνέντευξης, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να μιλάει για τη σχέση του με τη σύζυγό του Μαρέβα, αλλά και για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή. Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορέσαμε και οι δυο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας. Ευτυχώς είμαστε χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μία νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία», σημειώνει κατά τη συνέντευξή του o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον πατέρα του λέει: «Όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για εμένα είναι μια επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μια θέση πλεονεκτική, δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο, γνωρίζουν τι θέλω να κάνω, είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου εξαιρετικά υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος με πολύ διάθεση να προσφέρω και οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία» .

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «εμείς μείναμε συνεπείς σε αυτό που λέγαμε».

athensvoice.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ