«Το σύνθημα μας "ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά", είναι σύνθημα - κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για όλες τις εκλογικές μάχες που θα δώσουμε ενιαία παντού, γιατί ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού και της νεολαίας, στην ενιαία επίθεση που δέχονται, η ζωή και τα δικαιώματά μας, από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στο Novotel, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

 
Είπε ότι ο λαός με ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών που υπέστη, να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στον συμβιβασμό με τη φτώχεια, να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους οποίους εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα και τον λαό, να εκφράσει τη γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ, μπορεί να χτίσει πραγματικές γέφυρες που ενώνουν τους εργάτες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

«Αυτή τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα την ενώσουμε σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, απέναντι από τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους» πρόσθεσε. Αναφέρθηκε στις «ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές» που στήνουν οι δύο πόλοι του συστήματος και οι οποίες βολεύουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που αμφότεροι «παίζουν παιχνίδια με την ακροδεξιά», και τόνισε ότι «η ακροδεξιά, ο φασισμός, δεν αντιμετωπίζεται με τα δήθεν προοδευτικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στήνονται, τυχοδιωκτικά, προεκλογικά, για να παραπλανήσουν τον λαό», σημειώνοντας ότι «με αυτά τα μέτωπα, επιχειρούν να νεκραναστήσουν το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων Σημίτη - Παπανδρέου, να ξεπλύνουν το παλιό φθαρμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά και διάφορους τυχοδιώκτες γυρολόγους πολιτικούς».

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε αργά το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά» και υπενθύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας «ξεχείλωνε το "αντιμνημονιακό μέτωπο των αγανακτισμένων" γενικώς, για να τους χωρέσει όλους, μέχρι και τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, συγκυβερνούσε τέσσερα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και νομιμοποιούσε στη συνείδηση των λαϊκών ανθρώπων την ακροδεξιά».

Υπενθύμισε ακόμα ότι «οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι καθοδηγητές των δολοφονιών συμπολιτών μας, προκαλούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του, επειδή η δίκη σέρνεται πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα, ακριβώς δηλαδή όσα χρόνια κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «στρώνει έδαφος στην ακροδεξιά να πατήσει και να σηκωθεί» όταν «αποθεώνει τον "διαβολικά καλό" ακροδεξιό Τράμπ, όταν υπογράφει ΝΑΤΟϊκής κοπής συμφωνίες με σπέρματα αλυτρωτισμού και εθνικισμού, όταν σηκώνει τη σημαία των αμερικανονατοϊκών στα Βαλκάνια, όταν παραπλανά για τις δήθεν "αρχές της αλληλεγγύης και της ισότητας" μέσα στην ΕΕ, που αυτή έχει ως αρχή της την περιβόητη θεωρία των "δύο άκρων", την εξίσωση του Ναζισμού με τον Σοσιαλισμό». «Πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο και την εξουσία του, όχι μόνο δεν φράζουν το δρόμο στην ακροδεξιά, αλλά τη θρέφουν ακόμα περισσότερο. Γιατί θρέφουν το ίδιο το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, επικαλούμενος και τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Βραζιλίας και υπογραμμίζοντας στη συνέχεια, «πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή απ' την τρίτη θέση. Για να πατώσουν οι υποψήφιοι της σε Περιφέρειες και δήμους. Για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό».

 
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / news247.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ