Η Katie Bouman ηγήθηκε της προσπάθειας, του να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή που αυτό βοήθησε στο να βγεί η φωτογραφία.

Η αξιοσημείωτη φωτογραφία δείχνει έναν συρφετό απο σκόνη και αέρια, 500 τρισεκατομμύρια μίλια μακριά απο την Γη και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Για την dr. Bouman, η δημιουργία της ήταν η πραγματοποίηση πιθανών επιχειρημάτων και σκέψεων.

Ενθουσιασμένη για τον εαυτό της για την μοναδική στιγμή, η dr. Bouman εμφανίστηκε φορτώνοντας την εικόνα στο φορητό υπολογιστή της.

«Παρατηρώντας με δυσπιστία ότι η πρώτη εικόνα που έκανα ποτέ από μια μαύρη τρύπα ήταν στο στάδιο της ανακατασκευής», έγραψε στη λεζάντα για το post στο Facebook.

Άρχισε να κάνει τον αλγόριθμο πριν από τρία χρόνια ενώ ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Εκεί, ηγήθηκε του έργου, βοηθούμενη από μια ομάδα του Εργαστηρίου Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ Σμινσόνιαν και του Παρατηρητηρίου MIT Haystack.

Facebook

Η εικόνα της μαύρης τρύπας, που καταγράφηκε από το τηλεοπτικό τηλεσκόπιο Horizon Event (EHT) (ένα δίκτυο οκτώ συνδεδεμένων τηλεσκοπίων) μας την έδωσε ο αλγόριθμος της Dr Bouman.

Στις ώρες μετά τη σημαντική δημοσίευση της φωτογραφίας, η Δρ Bouman έκανε διεθνής αίσθηση, με το όνομα της να γίνεται γνωστό στο Twitter.

   

Η Δρ Bouman χαιρέτηθηκε επίσης απο το MIT και το Smithsonian στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

"Πριν από 3 χρόνια η φοιτήτρια MIT Katie Bouman οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου αλγορίθμου για την παραγωγή της πρώτης εικόνας μιας μαύρης τρύπας," έγραψε το Εργαστήριο Πληροφορικής & Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. "Σήμερα, η εικόνα δημοσιεύθηκε".

twitter

Αλλά η Δρ Bouman, τώρα βοηθός καθηγητή υπολογιστών και μαθηματικών επιστημών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, επέμεινε ότι η ομάδα που την βοήθησε αξίζει την αναγνώριση το ίδιο.

Η προσπάθεια να καταγραφεί η εικόνα, χρησιμοποιώντας τηλεσκόπια σε τοποθεσίες που κυμαίνονται από την Ανταρκτική εώς την Χιλή, περιλαμβάνει μία ομάδα περισσότερων από 200 επιστημόνων.

"Κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνος του", είπε στο CNN. "Δημιουργήθηκε απο την συνεργασία πολλών διαφορετικών ανθρώπων από πολλά διαφορετικά πόστα".

https://www.bbc.com/

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ